"Hasta ve yaşlı hükümlülere ilgisizlik var"

DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, cezaevlerinde hasta ve yaşlı hükümlülere karşı ilgisizliğin devam ettiğini öne sürdü.

Yayınlanma: 13.07.2009 - 10:14
Abone Ol google-news

DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, beraberinde İnsan Hakları Derneği Başkanı Öztürk Türkdoğan ve Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Aslan ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Şerafettin Halis, cezaevlerindeki ölümlerin önlenmesi için geçen yıl basın toplantısı düzenlediğini, tedavi olmak için dışarı çıkmaktan başka çareleri olmayan hükümlüleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dikkatine sunduğunu anımsattı.

Açıklamasından 20 gün sonra bu hükümlülerden birinin yaşamını yitirdiğini belirten Halis, ''Cezaevlerinde hasta ve yaşlı hükümlülere ilgisizlik devam ediyor. Yaşam hakkı başta olmak üzere, haklarından mahrum bırakılan tutuklu ve hükümlülere ilişkin yapmış olduğumuz açıklama, talep ve çağrılara ne yazık ki bugüne kadar ne Adalet Bakanlığı ne de Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ilgi ve duyarlılık gösterilmemiştir'' dedi.

Halis, insan yaşamının, yetkililerin vicdan ve merhametine bırakılacak kadar değersiz olmadığını, bireylerin yasalardan doğan haklarının verilmesinin, evrensel hukuk açısından zorunlu olduğunu sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler