Havalimanını kan gölüne çevirdiler

Pakistan'ın Sind eyaletinin başkenti Karaçi'deki Cinnah Uluslararası Havalimanı'na düzenlenen silahlı saldırıda ve ardından güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonda 13'ü güvenlik görevlisi, 10'u saldırgan 23 kişi yaşamını yitirdi, 18 kişi yaralandı. Saldırıyı Taliban üstlendi.

Yayınlanma: 09.06.2014 - 09:40
Abone Ol google-news

Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, 5 saatten fazla süren silahlı çatışma sonucu havalimanındaki tüm saldırganların etkisiz hale getirildiği bildirildi. Operasyonun sona erdiği ve saldırıda herhangi bir uçağın zarar görmediği de ifade edildi.

Operasyon sırasında içeride mahsur kalan tüm yolcuların yara almadan tahliye edildiği belirtildi. Tüm uçuşların ertelendiği ve havadaki uçakların diğer havalimanlarına yönlendirildiği kaydedildi.

Bu arada, Pakistan Genelkurmay Başkanı General Raheel Şerif'in, başarıyla tamamlanan operasyondan dolayı güvenlik ekiplerini tebrik ettiği, hayatını kaybeden güvenlik görevlilerinin ailelerine ise başsağlığı dilediği öğrenildi.

Havalimanının kontrolü öğlen saatlerine kadar, arama operasyonu tamamlandıktan sonra sivillere teslim edileceği belirtilirken, ülkenin diğer şehirlerindeki havalimanlarında da güvenlik seviyesinin üst düzeye çıkarıldığı bildirildi.

TALİBAN ÜSTLENDİ: MİSİLLEME İÇİN YAPTIK

Pakistan'daki Taliban gruplarının koalisyonu Tahrik-i Taliban Pakistan (TTP) Sözcüsü Şahidullah Şahid, saldırıyı ülkenin kuzeybatısındaki Kuzey Veziristan vilayetindeki askeri hava operasyonlarına misilleme olarak düzenlediklerini açıkladı.

Ordu sözcüsü General Asım Salim Bajva, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 militanının öldürüldüğünü söyledi. Bajva, güvenlik güçlerinin havaalanında, üzerinde çok sayıda bomba bulunan yelekler, üç roket güdümlü el bombası ve ağır silahlar bulduğunu kaydetti.

Bazıları güvenlik görevlisi üniformaları giyen maskeli saldırganların, Uluslararası Cinnah Havaalanı'na eski bir terminal binasından girdikleri ve havaalanının farklı bölgelerinde mevzilendikleri belirlendi.

Ülkenin en büyük havaalanı olan Cinnah, 24 saatliğine hava trafiğine kapatılırken, tüm yolcular tahliye edildi.

Karaçi Emniyet Müdürü İkbal Mehmud ve Başbakan Navaz Şerif, saldırı sırasında uçakların zarar görmediğini açıkladı.

THY UÇAĞI GERİ DÖNDÜ

THY'nin İstanbul-Karaçi seferini yapan TK-708 sefer sayılı Boeing 737-800 uçağı, 129 yolcusunu alarak, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 21.05'te havalandı. Ancak uçak, Malatya hava sahasında iken, Pakistan'ın Karaçi kentindeki Cinnah Uluslararası Havalimanı'na yapılan terör saldırısı nedeniyle, pilota geri dönüş talimatı verildi. Uçak, saat 23.45'te Atatürk Havalimanı'na sorunsuz şekilde indi. Uçağın yolcuları da otellere yerleştirildi.

"TEKRAR GİDECEĞİZ"

Yolculardan Mehmet Çolakoğlu, "Biz Karaçi'ye gidiyorduk. Uçak saat 20.30'daydı, 21.10 civarında kalktı. 1 saat 20 dakika sonra, herhalde Sivas üzerlerindeydik, kaptan bir anons yaptı. 'Karaçi Havalimanı'nın hava trafiğine kapatılması sebebiyle geri dönüyoruz' gibi bir şey söyledi. Geri döndük. Otomotiv üzerine işimiz. Birtakım iş görüşmeleri yapmaya gidiyorduk. Şimdi yeniden program yapacağız. Tekrar gideceğiz" dedi.

Yolculardan Özcan Çelik ise, "İstanbul'dan Karaçi'ye uçan 20.30 uçağıyla yol alıyorduk. Sivas üzerinden u dönüşü yaptı uçağımız. Pilot Karaçi'de meydana gelen bir olaydan dolayı geri dönmek zorunda olduğumuzu söyledi. Ve geri döndük. Evlerimize dağılacağız, beklemedeyiz. Durum belli olduktan sonra karar vereceğiz. Şu anda durumun ne olduğuyla ilgili kesin bir bilgi yok. Ne kadar süreceği konusunda kesin bir bilgi yok. İş için gidiyorduk. Satış yapmak amacıyla, ürünlerimizi satmak için" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler