Hayri Kozakçıoğlu intihar etti

Eski OHAL Valisi Hayri Kozakçıoğlu, evinde ölü bulundu. Kozakçıoğlu'nun kalbine ateş ederek intihar ettiği belirlendi.

Yayınlanma: 23.05.2013 - 08:18
Abone Ol google-news

Sarıyer'deki evinde ölü bulunan eski Olağanüstü Hal (OHAL) Bölge ve İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun sol göğsüne, yakın mesafeden ateş edildiği tespit edildi. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Hayri Kozakçıoğlu ve eşi Sabire Kozakçıoğlu, Sarıyer'deki konutlarında 01.00'e kadar oturdu. Hayri Kozakçıoğlu, daha sonra yatmak üzere odasına geçti.

Eşi Sabire Kozakçıoğlu, sabah eşini uyandırmak üzere yattığı odaya gitti ve odanın kilitli olduğunu gördü. Bunun üzerine Sabire Kozakçıoğlu, oğlu Ferhan Kozakçıoğlu'na haber verdi.

Ferhan Kozakçıoğlu, yanına çilingir de alarak eve geldi. Çilingir yardımıyla odanın kapısı açıldığında, Hayri Kozakçıoğlu yerde, kanlar içinde yüz üstü yatarken bulundu ve öldüğü anlaşıldı. Bunun üzerine polise haber verildi. Polis, cesedin yakınında Hayri Kozakçıoğlu'nun ruhsatlı tabancasını buldu.

İlk belirlemelere göre, Kozakçıoğlu'nun sol göğsüne, yakın mesafeden ateş edildiği tespit edildi. Polis ekiplerinin olayla ilgili ayrıntılı incelemesi devam ediyor. İncelemenin tamamlanmasının ardından savcının onayıyla Hayri Kozakçıoğlu'nun cenazesi, Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

Hayri Kozakçıoğlu'nun ölü bulunduğu Sarıyer'deki evinde, olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet savcısının çalışmaları sona erdi. Kozakçıoğlu'nun cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Kozakçıoğlu'nun cenazesi Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracına taşındığı sırada, perde çekilerek basın mensuplarının görüntü alması engellendi.

Öte yandan, basın mensupları olaya ilişkin aileden açıklama talebinde bulundu. Bunun üzerine bir görevli gazetecilerin yanına gelerek, "Acımız çok büyük, yastayız. Olayla ilgili açıklama yapmayacağız" dedi.

Hayri Kozakçıoğlu, 1938 yılında Manisa’da dünyaya geldi. 1959 yılında kaymakam adayı olarak göreve başlayan Kozakçıoğlu, Çamlıhemşin, Ardeşen, Delice, Çüngüş, Çınar, Kepsut ve Gökçeada ilçelerinde kaymakamlık yaptı.

İstanbul, Erzurum, Adana ve Diyarbakır Valisi olarak görev yapan Kozakçıoğlu, OHAL Valiliği görevini yürüttü. Hayri Kozakçıoğlu, iki dönem milletvekili olarak Meclis'te de bulundu.

Hayri Kozakçıoğlu, İpekçi suikastı soruşturmasında polis müdürü olarak görev yapmıştı. Kozakçıoğlu, Kuzey Irak'tan göç eden Kürtler için gönderilen 2 milyar lirayı hesabına geçirmekle suçlanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler