Hayvanseverlerin kürk eylemi

Aralarında Prof. Dr. Orhan Kural ve bazı sanatçıların da bulunduğu bir grup kürk giyilmesini protesto etti. Grup kürkler için hayvanların vahşice öldürülmesini eleştirdi ve yanlarında getirdikleri bir kürke kırmızı boya döktüler.

Yayınlanma: 23.01.2009 - 15:20
Abone Ol google-news

''Çevreci profesör'' olarak bilinen Prof. Dr. Orhan Kural ve bazı sanatçıların da aralarında bulunduğu hayvanseverler, kürk giyilmesini protesto etti.

Beyoğlu'nda Tünel Meydanı'nda toplanan hayvanseverler adına konuşan Prof. Dr. Orhan Kural, insanların evrenin sadece kendilerine ait olduğu düşüncesiyle yüzyıllardır hayvanları katlettiğini söyledi.

Prof. Dr. Kural, şunları kaydetti: ''ABD'de uçağın nehre zorunlu iniş yapmasıyla sonuçlanan olayda bile kuşları suçlu buldular. Sadece kuşların uçaklar için büyük tehlike olduğu konuşuldu. Kimse uçakların kuşlar için büyük tehlike oluşturduğunu konuşmadı. Hayvanseverlerin tüm tepkilerine aldırmadan insanlar hâlâ kürk giymeye devam ediyor. Kürkler için hayvanların nasıl vahşice öldürüldüğü unutulmamalı, gerçek veya sahte kürk giyen herkes protesto edilmeli. Bu tepkimizi göstermek için burada toplandık.''

Hayvanseverler daha sonra yanlarında getirdikleri bir kürke kırmızı boyalar döktüler. Eyleme, sanatçı Erol Büyükburç ve manken Nilay Dorsa da katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler