Hedefimiz Marka Kent Efeler

Başkanlar yazıyor: Efeler Belediye Başkanı M. Fatif Atay, Cumhuriyet Ege için yazdı...

Yayınlanma: 26.07.2019 - 01:02
Abone Ol google-news

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Kurtuluş Mücadelesine, devrimlerine her zaman destek ve katkı koymuş Cumhuriyet gazetesinin; Ege halkı ile yeniden buluşmasına vesile olacak, “Ege ilavesini” Efeler halkı adına selamlıyorum.

Ülkemizin gelişmesi, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olmamız ancak ve ancak özgürlükçü bir basın ile mümkündür. Ülkemiz demokratik, özgürlükçü ve kendisini ileriye taşıyacak anlayışı benimsediğini ve desteklediğini son yerel seçimlerde açıkça ilan etmiştir.

Bizler de sosyal demokrat anlayışla halkımıza hizmet etme sözü verdik. Halkımız bu anlayışı büyük bir oranla destekledi ve Aydın’ın merkezini kapsayan ve kalbi niteliğindeki Efeler’de görevimize başladık.

Efeler Belediye Başkanı olarak, seçimlerde koyduğumuz hedefleri yerine getirmek amacıyla ilk günden itibaren yoğun bir çalışmanın içerisine girdik. Sosyal demokratların Türkiye’de ortaya koyduğu başarılı belediyecilik anlayışını daha da geliştirerek, halkımıza sunuyoruz.

Çocuklarımızın doğumundan itibaren Efeler’de yaşayan halkımız ile ilgili tüm konular bizim ilgi alanımıza giriyor. Cumhuriyetimizin ve halkımızın geleceği olan çocuklarımız ve gençlerimiz önceliklerimiz arasında. Efeler’de bir başka önceliğimiz ise kadınlarımız.

Eğitim programlarından, üretime olan katkılarına verebileceğimiz destekleri planlıyoruz, uyguluyoruz.

Aydın’ın merkezinde nüfusu 300 binlere ulaşan Efeler’de üniversitemizin de giderek büyümesiyle genç nüfusumuzda da büyük artışlar yaşandı. Gençlerimizin istek ve ihtiyaçlarına yönelik yeni kültürel ve sosyal planlamaları hayata geçireceğiz. Bünyemizdeki dinlence alanlarını gençlerimizin ve halkımızın rahat kullanacağı biçimde düzenleyeceğiz. Önümüzdeki süreç Efeler’de “Marka Kent” çalışmalarına katkıda bulunacak ulusal ve uluslararası ölçekli festivallerin, toplantıların yaşanacağı bir dönem olacak.

Kentimizin temiz, bakımlı olması yurttaşımızın yaşadığı yöreden övgüyle söz etmesi bizim için önemli. Efeler Belediyesi’de her düzeyde çalışanımızı “Halka hizmet” konusunda iyi bir motivasyon yakalaması hedefimizde de emin adımlarla yürüyoruz. Doğamıza ve çevremize sahip çıkarken, en önemli önceliğimiz ise insanımıza dokunmak olacak.

Rutin iş ve işlemlerimizin eleştirilerden uzak, çağın teknolojik ve bilimsel verilerine uygun yürümesini sağlarken, çocuklarımızın hakları, kadınlarımızın sosyoekonomik gelişmesine olacak katkımız ve son dönemde ülkemizde de olmazlar arasına giren hayvan hakları gibi konular da önceliklerimiz arasında.

Tarihte tarım üretiminde çok önemli roller oynamış Aydın’da; Efeler Belediyesi olarak başladığımız lavanta üretimi de tarımsal üretimin çeşitlendirilmesi bu alanda yeni hamlelere destek verilmesi anlayışımızın somut bir adımıdır.

Yazımın başında gençliğimiz ve ilçemizde yaşayan üniversite gençliğinin önemine ve bu kesime verdiğimiz değeri ifade etmiştim. Bu noktada Efeler Spor’dan söz etmek istiyorum. Bundan sonra Efeler Spor Kulübü çok büyük hedeflerin takımı olarak anılacak. Yetiştireceğimiz sporcularımız ile gurur duyacağımız bir kulüp olacak. Çünkü, yöremizde eğitim aldığı taktirde çok büyük başarılara imza atacak gençlerimizin varlığını biliyorum. Biz onların da önderi olacağız.

Bu duygularla Cumhuriyet ailesini ve Ege okurlarını sevgi ve saygıyla selamlıyor, güzel günleri birlikte yaşamayı diliyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler