'Her iki belediyeden 1'i ortadan kalktı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, her iki belediyeden 1'i ortadan kalktığını, yerel yönetim reformu yapmanın yolu il özel idarelerinin kapatılmak mı olduğunu sordu.

Yayınlanma: 02.02.2013 - 15:45
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, ''Her 2 belediyeden 1'i ortadan kalkıyor. Yerel yönetimler reformu yapmanın yolu il özel idarelerini kapatmak, belediyeleri kapatmak mı? Allah muhafaza bunlar bir Milli Eğitim reformu yapacağız derlerse bilin ki okulları kapatırlar'' dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, partisinin Silifke ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen ''Bütün şehir yasası'' konulu panelde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Yasası'yla birlikte, nüfusu ne olursa olsun 30 Mart 2014 tarihi itibarıyla Mersin'de bir tane belde belediyesinin kalmayacağını kaydetti.

Türkiye'de toplam 2 bin 951 belediyenin olduğunu ve bunların yarısının kapatılacağını ifade eden Günaydın, şöyle devam etti:

''Her 2 belediyeden 1'i ortadan kalkıyor. Yerel yönetimler reformu yapmanın yolu il özel idarelerini kapatmak, belediyeleri kapatmak mı? Allah muhafaza bunlar bir Milli Eğitim reformu yapacağız derlerse bilin ki okulları kapatırlar.

AKP bu yasayı Türkiye'de alabileceği her yeri almak için yapıyor. Mersin'i 50 kilometrelik yarıçap alan içerisinde alamıyor. 'O halde il sınırlarıyla, bütün şehir sınırlarıyla çakıştırayım Mersin'in tamamındaki vatandaşlar büyükşehire oy kullansın, bu takdirde belki Mersin'i kazanırım' diye bir pusu kurdu. Mersin'de bize pusu kurmaya çalışanlara 13 ilçenin tamamını alarak cevap verelim.''

Mersin'in zaten büyükşehir belediyesi olduğuna değinen Günaydın, şunları kaydetti:

''Bu yasanın adının büyükşehir olması doğru değildir. Mersin'i şimdi bütünşehir yapıyorlar. Yani il sınırlarının tamamı belediye sınırları oluyor. Peki Türkiye'de daha önce ilan edilmiş büyükşehir veya bütün şehir var mı? Var arkadaşlar. Türkiye'de Ankara, İstanbul ve İzmir 1984 yılında büyükşehir ilan edildi. En son Sakarya 1999'da büyükşehir oldu ve böylece Türkiye'de 16 büyük şehirimiz var. Bu 16'dan yalnızca 2'si, İstanbul ve Kocaeli bütün şehirdir. Şimdi arkadaşlar bu 16'nın tamamını bütün şehir yapıyorlar. Yanına ilave 13 il koyuyorlar ve Türkiye'deki toplam 29 kenti bütün şehir yapıyorlar.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler