Her şeyi intihar mektubuna yazmış

1 kadını öldüren, 1 kadını da yaralayan temizlik işzisi, her şeyi intihar mektubuna yazmış.

Yayınlanma: 22.08.2013 - 16:04
Abone Ol google-news

Diyarbakır'da temizlik görevlisi olarak çalıştığı yerde hemşire Özlem Gözükmez'i başına ateş ederek ağır yaraladıktan sonra noter katibi Özlem Akdağ'ı öldürüp intihar kalkışan Şehmuz Yıldız'ın cebinden, saldırı öncesi yapacaklarını detaylı olarak yazdığı 'intihar mektubu' çıktı. Şehmuz Yıldız'ın, bu mektubundan Özlem Akdağ'ı 'kirve' dediği bir yakınının boşanma davasında tanıklık yaptığı için öldürdüğü ortaya çıkarken, ağır yaraladığı hemşire Özlem Gözükmez'le ilgili mektubun içeriğine savcılık 'gizlilik kararı' aldı.

Görev yaptığı Sağlık Ocağı'nda dün sabah hemşire Özlem Gözükmez'i başından vurarak ağır yaraladıktan sonra noterde çalışan katip Özlem Akdağ'ın yanına giden Şehmuz Yıldız, başına ateş ettiği kadını öldürüldü. Yıldız, daha sonra noter kapısına çıkarak namluyu başına dayayıp ateş etti. İntihar girişiminde ağır yaralanan Şehmuz Yıldız bir özel hastanede, hemşire Özlem Gözükmez, Dicle Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Bekar olan Şehmuz Yıldız'ın annesi ile birlikte yaşadığı, psikolojik sorunları olduğu belirtildi.

AYRINTILARIYLA YAZMIŞ

Olay sonrası Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Şehmuz Yıldız'ın üzerinde düzenlediği saldırıları detaylı olarak yazdığı bir not bulundu. Hayati tehlikesi süren Yıldız'ın durumunun iyiye gittiği ancak, kısmi felç durumu olduğu belirtildi.

Yapılan ilk incelemede Yıldız'ın yazdığı notta noter katibi Özlem Akdağ'ı 'kirve' diye adlandırdığı bir yakının boşanma davasında tanıklık yaptığı için öldürdüğünü ayrıntılarıyla anlattığı ifade edildi. Yapacaklarını ayrıntılarıyla kağıda döken Yıldız'ın, hemşire Özlem Gözükmez'i neden öldürmek istediğini mektupta geniş olarak yazdığı belirtilirken polis bu konuyu sır gibi saklıyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı ise Şehmuz Yıldız'ın bıraktığı mektupta Özlem Gözükmez'i neden öldürmek istediğini yazdığı mektubun içeriği için gizlilik kararı alırken, polisin çok yönlü araştırması devam ediyor. Polis hemşire Gözükmez ile Şehmuz Yıldız'ın telefonlarını incelemeye aldı. Olayın tam olarak neden kaynaklandığını tespit etmek amacıyla başlatılan araştırma ise devam ediyor.

SEVDİĞİ GENÇ BAŞKASIYLA EVLENMİŞ

Hastanede yaşam mücadelesi veren hemşire Özlem Gözükmez'in, Ramazan ayı nedeniyle tesettüre girdiği, ancak daha sonra tekrar başını açtığı ifade edilirken, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında 17 Temmuz'da bir fotoğraf için, "Sevgi emekmiş, emek ise vazgeçmeyecek kadar ama özgür bırakacak kadar sevmekmiş" diye yazdığı, bu yazıya da kendisi ve bir kaç arkadaşının da yorum yaparak devam ettirdiği görüldü.

Bir arkadaşının, "Evlenmesine de mi izin verecek bu özgürlük?" yorumuna Özlem Gözükmez'in de "Evlenmesini görmek ölüm gibidir. Lakin gerçek sevgi varsa vazgeçemiyorsun. O evlense bile diye düşünüyorum" diye cevap yazdığı görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler