Heykeller sokakta hayat bulacak

Çankaya Belediyesi'nin düzenlediği 16. Uluslar arası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Çankaya Belediye Meclis Başkan Vekili Fazıl Güleken ve CHP Çankaya İlçe Başkanı Gökalp Cudi Çalışkan ile sempozyum sanatçılarının katılımıyla Sakarya Caddesi'nde başladı.

Yayınlanma: 16.06.2009 - 08:25
Abone Ol google-news

Çankaya Belediyesi'nin düzenlediği 16. Uluslar arası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu'na 3 yerli, 3 yabancı heykel sanatçısı katlıyor. Hollanda, Sırbistan, Yunanistan'dan heykel sanatçıları ile Hacettepe Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi'nden 3 yerli sanatçı 26 Haziran tarihine kadar Sakarya Caddesi'nde heykel yapacaklar.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Çankaya'yı kültür ve sanatın kalbi haline getireceklerini ve sahipsiz kalmış Anadolu kültürel ve sanatsal etkinliklerine ev sahipliği yapacaklarını dile getirerek, örnek bir sempozyum gerçekleştireceklerini kaydetti. Tanık, Heykel sanatının Anadolu uygarlıkların bir mirası olduğunu belirterek bu mirasa sahip çıktıklarını açıkladı.

Tanık, gün boyu sempozyum sanatçıların çalışmalarını izledi ve sanatçılarla birlikte ağaç yontma işine katıldı. Tanık ağaç yontmanın çok keyifli olduğunu belirterek izleyenlere bu tür bir sanatla uğraşmalarını önerdi.

Sanatçıların, belediye bürokratlarının ve halkın birlik içinde gerçekleştirdiği ilk gün etkinliği akşam saatlerine kadar sürdü ve etkinlik müzik dinletisiyle sona erdi. 26 Haziran'a kadar sürecek etkinlikte müzik dinletileri ve panellerle izleyenlere bilgi verilecek ve sanat hakkında görüş alış-verişinde bulunulacak. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler