"Hicaz ve Bağdat Demiryollarının 100 Yılı" sergisi

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği, T.C. Basbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve T.C. Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü'nün birlikte düzenledikleri "Hicaz ve Bağdat Demiryollarının 100 Yılı" fotoğraf sergisi İstanbul'un ardından bugün de Konya'da açılıyor.

Yayınlanma: 28.04.2010 - 21:49
Abone Ol google-news

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Sergi Salonu'nda saat 14.00'de düzenlenecek açılışa Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, T.C. Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü temsilcileri katılacak. Sergi açılısı öncesinde, saat 11.30’da Bağdat Demiryolu'nun başlangıç istasyonu olan, Alman mimar ve mühendisler tarafından inşaa edilen, tarihi Konya Garı ziyaret edilecek.

Temmuz 2009’da Ankara’daki ilk kez açılan sergi Ekim 2009’da Adana’da, Nisan ayında İstanbul Haydarpaşa Garı’nda gösterildi. Sergide Alman fotoğraf sanatçısı Peter Heigl tarafından derlenmis tarihi fotoğraflar, Dr. Jürgen Franzke'nin 2000 yılında demiryolu güzergâhı boyunca yaptığı gezide çektiği fotoğraflar ile Basbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü arşivlerinden temin edilen fotoğraflar yer alıyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler