Hırsız burada, araba nerede?

5 ay önce çalınan otomobil, hırsıza ait tüm bilgilerin elde olmasına karşın bulunamadı...

Yayınlanma: 11.04.2012 - 18:00
Abone Ol google-news

Matbaacı Murat Işık 33 yaşında. Banka kredisiyle aldığı otomobilini, ev alabilmek için satmak istedi. İnternetten satış sitesine ilân verdi. İsminin Yücel olduğunu söyleyen bir şahıs arabasını almak istediğini söyledi. Arabasını, kendisinin işi olduğu için satın alacak kişiye göstermek üzere bir yakınına teslim etti.

Işık’ın yakını ve alıcı 8 Eylül 2011 günü buluştular. Alıcı arabayı beğendi ancak satın alabilmesi için çeşitli testlerden geçirmek istediğini söyledi. Işık’ın yakını ve alıcı şahıs, araç bakım istasyonuna gittiler. Araç bakımdan geçti ancak alıcı aracı bir de motor testinden geçirmek istedi. Işık’ın yakınına motor testini yapacak firmayı tanıdığını kendisinin gelmesine gerek olmadığını söyledi.

Işık’ın yakını, Işıkın haberi olmadan arabayı teslim edemeyeceğini anlattı. Ancak alıcı, Işık’ı telefonla aramış ve motor testine tek başına götürmesi konusunda kendisinden onay almış gibi yaparak Işık’ın yakınını kandırdı. Otomobili hiçbir ücret ödemeden, teste götürme bahanesiyle alan şahıs ortadan kayboldu.

Tüm bilgileri ulaştırdı

Murat Işık, olayı öğrenir öğrenmez, aynı gün, Anafartalar Polis Merkezi Amirliği’ne şikâyette bulundu. Arabasını çalan şahsın cep telefona numarasını verdi ve Teşhisini yapabileceğini, robot resmini çizebileceğini söyledi. İfade vermesinin üzerinden birkaç hafta geçmesine karşın karakoldan otomobiline ilişkin bilgi alamayan Işık, hırsızın görüntülerinin olduğu güvenlik kamerası kayıtlarını ve cep telefonu kaydını kendi olanaklarıya ele geçirerek karakola teslim etti. Eldeki tüm verilere karşın araç bulunamadı. Karakol yetkilileri 5 ay boyunca Işık’ın başvurularını yanıtsız bıraktı.

Vicdanlı polislerden yardım istiyor

Işık, otomobilini banka kredisiyle almıştı. Arabanın çalınmasının üzerinden geçen 5 ay süresince 400 TL tutarındaki aylık krediyi ödedi, daha ödemesi gereken 22 aylık taksit var.

Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı’na dilekçe yazdı. Yanıt alamadı ama dilekçe verdiğini öğrenen karakol yetkililerinin tepkisini çekti. Devlet 5 aydır nerede?diyerek isyan eden Işık, Eşiyle birlikte 6-7 yıllık emekleriile aldıkları arabanın bulunmasını istiyor.

Işık, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Herkesin polisi kendi vicdanıdır, polis vicdanı olmayanların karşısındadırsloganını anımsatarak Vicdanlı emniyet amirlerindenyardım istiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler