Hollanda Avrupa Oyunları'nı düzenlemekten vazgeçti

Bakü'de düzenlenen 1. Avrupa Oyunları tüm hızıyla devam ederken Hollanda'dan şok bir karar geldi. 2019 yılında Hollanda'da düzenlemesi karar verilen 2. Avrupa Oyunları için Hollanda hükümeti gerekli yeterli finansal kaynağı sağlayamadığı için oyunları düzenlemekten vazgeçti.

Yayınlanma: 15.06.2015 - 14:39
Abone Ol google-news

Hollanda'nın Amsterdam, Rotterdam, Lahey, Utrecht, Arnhem, Eindhoven, Drenthe ve Limburg şehirlerinde yapılması planlanan Avrupa Oyunları için 125 milyon Euroluk bütçe öngörülmüşken, Bakü 1. Avrupa Oyunları için yaklaşık 1.2 milyar dolar para harcadı.

Hollanda Olimpiyat Komitesi ise devlet tarafından alınan bu karar sonrası oyunları düzenleme hakkını EOC'ye iade edeceği belirtildi.

Konu ile alakalı açıklama da Avrupa Olimpiyat Komitesi Başkanı (EOC) Patrick Hickey'den geldi. EOC Başkanı Hickey "Hayal kırıklığı yaşıyoruz" dedi. Hickey "Ben 2019 Avrupa Oyunları için yeni bir aday çıkacağına eminim. Avrupa'nın ilk kıta oyunlarını devam ettirmek için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Bu arada Hollanda'nın çekilmesinden sonra 1. Avrupa Oyunlarını düzenleyen ve 1.2 milyar dolar yatırım yapan Azerbaycan 2019 yılında yapılacak olan 2'inci Avrupa Oyunlarını da düzenlemek istiyor. Bakü'de devam eden Avrupa Oyunlarının şehire ve ülkeye verdiği tanıtım imkanından oldukça memnun olan Azeri yetkililerin 2'inci Avrupa Oyunlarına da ev sahipliği için EOC'ye başvuru yapabileceği belirtildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler