Hollanda-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 400. yılı

Hollanda-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 400. yıl dönümü dolayısıyla sene boyunca iki ülkede çok sayıda program düzenleyen Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD Hollanda), etkinliklerinin kapanışını Amsterdam'da yaptı.

Yayınlanma: 30.12.2012 - 07:20
Abone Ol google-news

Anatoli Öğrenci Derneği'nin de desteğiyle dün akşam Meer en Vaart Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Osmanlı Akşamı" isimli programda sahne alan Reha Sağbaş yönetimindeki Lâlezâr Topluluğu'nun seslendirdiği Türk Musikisinin klasik eserleri büyük beğeni topladı.

Türklerin yanı sıra Hollandalıların da ilgi gösterdiği programda aralarında Türkmenler, Uygurlar, Özbekler ve Tatarlar'ın yer aldığı farklı Türk grupları, açılan stantlarda kültürel değerlerini tanıtırken, yardım kampyasında toplanan yaklaşık 10 bin avronun da Myanmar'ın Arakan (Rakhine) eyaletindeki Rohingya Müslümanlarına gönderileceği bildirildi.

Programa, Hollanda İşçi Partisi (PvdA) milletvekilleri Tunahan Kuzu ile Selçuk Öztürk'ün yanı sıra Rotterdam Başkonsolosluğu konsolos muavini Aslin Savran, Lahey Büyükeliçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Enis Tataroğlu, Amsterdam Nieuw West İlçe Belediye Başkanı Ahmed Baddoud, Konya'nın Meram İlçe Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ile UETD Hollanda Başkanı Veyis Güngör katıldı.
Programla ilgili olarak gazetecilere değerlendirmede bulunan Veyis Güngör, şimdiye kadar düzenledikleri etkinliklerin iki ülke ilişkilerine önemli katkıda bulunduğunu söyledi.

2012 boyunca toplam 33 farklı etkinliğe imza attıklarını kaydeden Güngör, "Bu etkinlikler sayesinde iki ülke ilişkilerinin bilmediğimiz yönlerini tanıdık. Bu sayede dostluğumuz arttığı gibi ileriye dönük ilişkimiz de sağlamlaşmış oldu" diye konuştu.

2014'te Hollanda'ya Türk işçi göçünün 50. yılının kutlanacağını da hatırlatan Güngör, bu için de farklı programlar düzenleyeceklerini ifade etti.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ise 400. yıl etkinliklerinin Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı yaptığını söyledi. Çalışmaların meyvelerinin alınmaya başladığını anlatan Kalaycı, Meram Belediyesi olarak Hollanda'daki bir belediyeyle kardeş belediye olmak istediklerini kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler