HSYK’de tasfiye cemaat boykotuna takıldı
Cemaate yakın üyeler gelmedi, HSYK Genel Kurulu yeterli çoğunluk sağlanamadığı için toplanamadı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın HSYK Genel Kurulu’nu olağanüstü toplayıp, kurulun genel sekreterliğinde ve Teftiş Kurulu’nda görev değişikliği yapma planı, cemaate yakın üyelerin boykotu nedeniyle gerçekleşmedi. Cemaate yakın olduğu belirtilen üyeler, genel kurul toplantısına gelmeyince yeterli çoğunluk sağlanamadı ve toplantı yapılamadan dağıldı. Bozdağ, bu olağanüstü toplantı için aynı saatte yapılan Bakanlar Kurulu toplantısına katılmadı.
Adalet Bakanı Bozdağ, teamüllere göre ayda iki defa çarşamba günleri yapılan HSYK Genel Kurulu’nu dün (pazartesi) için olağanüstü toplantıya çağırmıştı. Bu toplantıda Bozdağ’ın 17 Aralık operasyonunun ardından yargıda yapılan tasfiyeler kapsamında HSYK Genel Sekreterliği ve Teftiş Kurulu’nda da kritik görev değişiklikleri yapmayı istiyordu. Bekir Bozdağ, dün 15:00’te planlanan toplantı için 14:00’teki Bakanlar Kurulu’na girmeyerek direkt HSYK’ye geldi. Ancak genel kurul için yeterli çoğunluk sağlanamadı. Genel Kurul toplantısı için 15 üyenin hazır bulunması gerekiyordu. 22 üyesi olan HSYK’nin ancak 14 üyesi toplantıya gelmişti. Bu nedenle toplantı başlayamadan dağıldı ve Bakan Bozdağ istediği kararları alamadı. Bozdağ, toplantıya başka üye gelmeyeceği anlaşılınca 45 dakika kaldığı kuruldan ayrıldı. Toplantıya gelmeyerek, kurulda değişikliği önleyen üyelerin ise cemaate yakın isimler olduğu belirtildi.
Toplantıya gelmeyen isimlerin Başkanvekili Ahmet Hamsici, üyeler Nesibe Özer, Ahmet Berberoğlu, Hüseyin Sertel, Bülent Çiçekli, Resul Yıldırım, Teoman Gökçe ve Ahmet Kaya olduğu öğrenildi. Bu isimlerin gelmeme gerekçesi olarak aldıkları raporları gösterdiği belirtildi. Benzer toplantı geçen hafta da yapılmak istenmiş, ancak yine yeter sayısı bulunamadığı için yapılamamıştı.
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, makamında gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, HSYK teklifinin, HSYK çalışmalarının kitlenmesi durumunda, yerel seçimden önce gündeme gelebileceğini söyledi. Elitaş, bugün TBMM Genel Kurulu’nda, maddeleri üzerindeki görüşmeleri geçen hafta tamamlanan ancak tümü üzerindeki oylaması yapılamayan askerlik kanununda değişiklik tasarısının görüşmelerinin yapılacağını belirtti. Elitaş, daha sonra AFAD ile ilgili düzenlemelerin de yer aldığı torba teklifin, haftaya özel yetkili mahkemeleri kaldıran teklifin, ondan sonraki hafta da demokratikleşme tasarısının görüşüleceğini kaydetti.
En Çok Okunan Haberler
- Op. Dr. Dericioğlu başında poşetle ölü bulundu
- 500 bin TL'nin aylık getirisi belli oldu
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- Suriye'de herkesin konuştuğu ölüm listesi
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Apple'dan 'şifre' talebine yanıt!
- Erdoğan'dan işgale 'isimsiz' tepki
- Suriye'nin yeni başbakanından ilk açıklama