Huduti: Darbeyi bana oğlum haber verdi

15 Temmuz darbe girişiminin en üst rütbeli komutanı olan eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, dün mahkemede ifade verdi. Huduti, darbe girişimiyle bir ilgisinin olmadığını ve olaydan oğlunun telefonuyla haberdar olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 09.03.2017 - 22:02
Abone Ol google-news

15 Temmuz darbe girişiminde önemli rol oynadığı belirtilen eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, dün Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi.

Darbe girişimini yapanları lanetlediğini söyleyen Huduti, FETÖ’yle ilişkin hiçbir faaliyetinin olmadığını, iddianamede de FETÖ’ye yardım ettiğine dair tek maddi delile ulaşılamadığını söyledi.

Evinde uyuduğunu, darbe girişimini İstanbul’dan kendisini arayan oğlundan öğrendiğini söyleyen Huduti, Genelkurmay İkinci Başkanı’nı aradığını ancak eşi ile görüşebildiğini, evden çıkarken saat 23.50 sıralarında Vali Toprak’ı bir kez aradığını ancak ulaşamadığını belirtti. Huduti, “Yurtta Sulh Konseyi” mesajını incelediğini, uygunsuz emir olduğu için uygulanmaması emri verdiğini söyledi. Huduti, “Kimseye emir vermedim, darbeci hiç kimse ile görüşmedim. Sorumluluk bölgemde darbenin engellenmesi için tüm gücümle çalıştım. ‘Çocuklar ne yaptınız, beni de yaktınız’ şeklinde söz kullanmadım. Darbeciler beni Ankara’ya götürmek istediler. Kurmay Başkanım, Kara Havacılık Alay Komutanı’nı arayarak, bunu engellemiştir. Elimizdeki birkaç kez fırsat varken, darbecileri etkisiz hale getirmediğimiz, darbecilere süre kazandırdığımız iddiaları doğru değildir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler