'Hukuk guguk oldu'

Kadıköy Anadolu Lisesi’nin bahçesindeki Duru Tiyatro’yla ilgili hukuki süreç devam ederken tamamının tahliyesi için Kadıköy Kaymakamlığı’ndan tebliğ gönderildiği öğrenildi. Duru Tiyatro’ya bağlı Picasso Sahne ile tiyatronun ofisi olarak kullanılan alan geçen ay polis ve zabıta gözetiminde boşaltılmıştı.

Yayınlanma: 24.01.2014 - 09:39
Abone Ol google-news

Tiyatro oyuncusu Emre Kınay’ın sahibi olduğu, Kadıköy Anadolu Lisesi’nin bahçesindeki Duru Tiyatro’yla ilgili hukuki süreç devam ederken tamamının tahliyesi için Kadıköy Kaymakamlığı’ndan tebliğ gönderildiği öğrenildi. Tebliğe göre, tiyatronun 15 Şubat’a kadar boşaltılması gerekiyor.

11 Aralık 2013’te de Duru Tiyatro’ya bağlı Picasso Sahne ile tiyatronun ofisi olarak kullanılan alan polis ve zabıta gözetiminde boşaltılmıştı.

Emre Kınay, karara önceki gün açtıkları davayla itiraz ettiklerini, ne var ki itirazlarına belirtilen süre içinde yanıt alacaklarını sanmadıklarını söyledi.

“Memlekette hukuk guguk olunca böyle şeylerin yaşandığını” söyleyen Kınay, “Geçen sefer olduğu gibi polis, zabıta kapımıza dayanacak ve biz neyimiz varsa toplayıp depoya taşıyacağız. Artık burada perde açılmayacak ama Duru Tiyatro’yu kapatamayacaklar. Nerede sahne bulursak orada oyun sergilemeyi sürdüreceğiz” dedi.

380 kişinin oyun izlediği bir mekân yarattığını, sahne kapanırsa bunun sorumluluğunun artık İstanbul halkında olduğunu, “bir vatandaş olarak” vurgulayan Kınay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bundan sonra sorumluluk sizde. Sahnenin kapanmasına neden olanları halka şikâyet ediyorum ve adalet istiyorum. Çünkü acil hukuk, acil adalet hepimize lazım.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler