'Hukuksuz haciz işlemi mahkemece durduruldu'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kamu hizmetinde kullanılan araca yönelik haciz işleminin mahkemece durdurulduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 18.06.2010 - 20:47
Abone Ol google-news

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında, ''İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın makam aracına haciz geldiğine'' yönelik iddiaların yer aldığı belirtildi. ''Kartal 1. İcra Müdürlüğünün 15 Haziran 2010 tarihli haciz kararının kanuna aykırı olduğu ve suç teşkil ettiği'' savunulan açıklamada, bu nedenle Büyükşehir Belediyesi'nce haciz kararının iptali için Kartal 2. İcra Hukuk Mahkemesine başvurulduğu kaydedildi. Haciz kararının, Kartal 2. İcra Hukuk Mahkemesince 17 Haziran 2010 tarih ve 2010/524 sayılı kararla durdurulduğu ifade edilen açıklamada, ''Ayrıca, suç teşkil eden eylemleri nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesince ilgili şahıslar hakkında yasal yollara gidilecektir'' denildi. Açıklamada, yine bazı internet sitelerinde yer alan ''Kadir Topbaş'ın makam odasındaki eşyalara da haciz konulduğu ve son anda yapılan ödemeyle haczin durdurulduğu'' iddiasının da gerçek dışı olduğu bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasında, konuyla ilgili şu bilgilere yer verildi: ''Söz konusu alacaklının Bağdat Caddesi üzerindeki arsasından 100 metrelik bir bölüm kaldırım düzenlemesi yapılırken yola katılmıştır. İlgili ilçe belediyesinin imar uygulaması yaparak yola katması gereken bu 100 metrelik arsa için ilçe belediyesi tarafından imar uygulaması yapılmadığından dolayı ilgili şahıs mahkemeye başvurmuştur. Kartal 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2008/513 E. sayılı kararı gereği, yolun ana arterde kaldığı gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 227.362 TL tazminat ödemesine karar verilmiştir. Ancak bu karar Büyükşehir Belediyesince temyiz edilmiştir ve konu halen Yargıtay'dadır.''

Yasa hükümleri ve Yargıtay'ın yerleşmiş içtihatları gereğince, kamu mallarının haczedilemeyeceği ifade edilen açıklamada, belediye tarafından tahsil edilen vergi, resim ve harç gelirleri gibi, kamu hizmetinde kullanılan malların da haciz yasağı kapsamında olduğu vurgulandı. Açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin kamu hizmeti kullanımında bulunan, ayrıca resmi araç olduğu trafik kaydında da açıkça belirtilen 34 ESY 01 plakalı aracın haczedilmesine ilişkin kararın açıkça kanuna aykırı olduğu bildirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler