"Hükümet IMF ile gizli anlaşma yaptı"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Hükümet'in 'IMF'yi istemiyoruz' demesine karşın IMF ile ciddi bir anlaşma çerçevesi oluşturduğunu belirterek, bunun ülkeye zarar vereceğini söyledi.

Yayınlanma: 29.09.2009 - 13:37
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP Genel Merkezi'nde, Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Sertkaya ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Görüşmeye, DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit de katıldı.

Kırıkkale'nin Türkiye fotografını yansıtan önemli bir şehir olduğunu belirten Türker, Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu'nun, 'örgütlü' hareket etme açısından büyük bir değer taşıdığını söyledi. Türker, "Bir ülkede insanlar örgütlü hareket ederlerse, sorunları çözmeleri daha kolay olur. Örgütlü yaşamak, dayatmaların da ortadan kalkmasını sağlar" diye konuştu.


"Türkiye'de üç farklı gündem var"

"Türkiye'de şu anda en önemli sorun, ekonomidir" diyen Türker, "Ama ne yazık ki Türkiye'de Hükümet'in gündemi farklı, medyanın gündemi farklı, halkın gündemi farklı. Siyasi iktidar, muhalefeti bile kendi gündeminin çerçevesine çekmeye çalışıyor. Ama biz DSP olarak çok iyi biliyoruz ki, Türkiye'nin temel sorunu ekonomi. İnsanlar işsiz" dedi. Türker, son yıllarda izlenen yanlış ekonomi politikaları yüzünden ülkenin önemli mal varlıklarının, yabancıların eline geçtiğini, bunun da önemli bir kayıp olduğunu söyleyerek, "DSP olarak Hükümet'in IMF ile anlaşma yapmasına karşı çıktık. Çünkü bu, geçim sıkıntısı içindeki halkı unutup, yalnız belli bir kesimin zenginleşmesine, onlara fırsat yaratmasına yararlı olacaktır. Ama görüyoruz ki Hükümet bir yandan 'IMF'yi istemiyoruz' derken, bir yandan da IMF ile ciddi bir anlaşma çerçevesi oluşturmuş. Hükümet'in IMF ile gizli bir anlaşma yapıp bunu kamuoyundan saklamış olması, önümüzdeki dönemlerde bize çok ciddi zarar verecektir"
dedi.


"Hasta olmak suç oldu"

Türker, IMF ile gizli anlaşma yapılmasının sonucunda, Bağ-Kur, SSK emeklilerine çok düşük, memur emeklilerine düşük maaş zammı verildiğini öne sürerek, hükümetin, sosyal güvenlik sisteminden yararlananlara yönelik tedavi ücretlerinde katılım payını halka yüklemesini de eleştirdi. Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu durum, Hükümet'in halktan kopuk bir sosyal güvenlik sistemi oluşturduğunu ortaya koyuyor. Çünkü bugüne kadar Hükümet, yeni sosyal güvenlik sistemiyle herkesi sigortaladığını, herkese sahip çıktığını söylüyordu. Ama şimdi, 'kaydınız benden katılım payı sizden' diyor. Artık bu ülkede hasta olmak suç oldu. Bu yaklaşımın mutlaka değiştirilmesi gerekiyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler