"Hükümet olarak tüm tedbirleri aldık"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı 5 saat 15 dakika sürdü.

Yayınlanma: 21.06.2010 - 16:21
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, toplantının sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada, "Terör konusu iç politika malzemesi olarak ele alınmalı. Terörler mücadele dinamik bir mücadeledir ve yöntemleri de devamlı değişmektedir. Başarılı bir mücadeleyi sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz. Tedbirler bir kez daha gözden geçirildi. Tedbirler konusunda tenkitte bulunanlar, hükümet hangi önlemi almamış söylesin. Bölgede olağanüstü hal ilanı gibi bir çalışma söz konusu değil. Terörde, çocukların bile kullanıldığı noktadayız. Sadece ABD'den değil her ülkeden destek bekliyoruz. Dostluk içinde bulunduğumuz ülkelerden terörle mücadelede daha fazla destek bekliyoruz. "

Çiçek, bir gazetecinin terör bölgesindeki taşeron firmalar ile ilgili sorusu üzerine ise,  "Birçok ülke ile uluslararası anlaşmalar var. Bu örgüt karasal kaynaklarını nereden buluyor, desteğini nereden sağlıyor, propaganda nereden yapılıyor? Bu tür faaliyetlere katkı vermiş olanlar hangi ülkelerde mülteci olarak misafir ediliyor? Örgüt para, medya desteğini nereden sağlıyor? Yakalanan örgüt elemanlarının hiçbiri iade edilmedi.  Bu soruları alt alta koyduğunuzda, taşeronlar ortaya çıkmış oluyor. İstediğiniz anda bunları bulabilirsiniz" yanıtını verdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin önerisiyle ilgili soruya ise, "Bahçeli'nin sunduğu önerinin uygulanmasının imkanı yoktur" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler