"Hükümet yanlış yol izliyor"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Hükümet'in Kürt sorununa yönelik açılımında samimi olmadığını söyledi ve "Hükümet Kürt açılımında samimi ise önce DTP Genel Başkanı'na randevu vermeli. Hükümet'in sorunları çözmek gibi bir yaklaşımı yok" diye konuştu.

Yayınlanma: 04.08.2009 - 06:24
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Dr. Masum Türker, "Hükümet Kürt açılımında samimiyse, önce DTP Genel Başkanı'na randevu vermeli" dedi.

Adıyaman'da bir dizi temasta bulunan Türker, DSP Genel Sekreter Yardımcısı Soydal Sılay, Parti Meclisi Üyesi Ataman Koçlar, DSP Şanlıurfa İl Başkanı Emin Durak, DSP Adıyaman İl Başkanı Kanber Ekici'yle birlikte, bir süre önce vefat eden DSP Parti Meclisi Üyesi ve DSP Eski Genel Sekreter Yardımcısı Zeynal Ekici'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Türker, DSP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında ise hem ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu hem de gazetecilerin yönelttiği soruları yanıtladı.
Türkiye'nin son zamanlarda sıkıntılı günler yaşadığını ancak Hükümet'in buna rağmen 'tatilde' olduğunu kaydeden Türker, ülke sorunlarının ikinci plana atıldığını söyledi. DSP Genel Başkanı, "Türkiye'nin en büyük sorunu işsizlik ve üretimsizliktir. Bu sorunun ne demek olduğunu en iyi bilen illerimizden biri de Adıyaman'dır" dedi.

Türker, Hükümet'in ekonomi konusundaki yaklaşımlarını eleştirerek şunları söyledi:
"Tütün politikasındaki değişiklik, sanayileşmedeki gerileme ve durgunluk, işsizliğin artmasına yol açmıştır. Hükümet'in döviz kurunu düşürmesi, ihracatçıların yaşadığı sıkıntıyı daha da artıracaktır. Ülke ekonomisi gün geçtikçe daha kötüye gitmektedir. Önlemler ve teşvikler de yetersizdir."


"Hükümet'in sorunları çözmek gibi bir yaklaşımı yok"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan DSP lideri, Hükümet'in "Kürt sorunu açılımı" konusunda yöneltilen bir soru üzerine "Hükümet Kürt açılımı konusunda çok tehlikeli ve yanlış bir yol izlemektedir. Konuyla ilgili ortaya öneri getirmeden medya aracılığıyla bütün olasılıkları tartıştırıyor. Şu anda bölgede AKP dışında önemli oranda oy almış bir parti olarak DTP var ve Hükümet samimiyse önce DTP Genel Başkanı'na randevu vermeli. Hükümet'in sorunları çözmek gibi bir yaklaşımı yok" diye konuştu.

DSP'nin bölgede sorunun aşılması için yaklaşımlarını da açıklayan Türker, öncelikle seçim barajının sıfıra çekilmesini istedi, bunun düşünce özgürlüğü sağlayacağını aynı zamanda siyasal özgürlüğün kapısını açacağını ifade etti. DSP lideri, bölgenin ekonomik açıdan kalkındırılmasının da sorunun aşılmasında önemli bir katkı sağlayacağını dile getirdi.

Türker, basın toplantısının ardından Adıyaman Emniyet Müdürlüğü, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti ve Adıyaman Mali Müşavirler Odasını ziyaret etti. Türker Adıyaman'ın Besni İlçesi'ne bağlı Kesmetepe Beldesi'nin DSP'li Belediye Başkanı Vakkas Acar'ı da ziyaret etti ve partililerle bir araya geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler