Hükümetten 10 şehit yorumu

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bu sabah PKK'liler tarafından 10 askerin şehit edilmesinin ardından hükümetten ardı ardına açıklamalar geldi.

Yayınlanma: 17.08.2011 - 09:06
Abone Ol google-news

Başbakan Erdoğan; Çukurca saldırısında 10 askerin şehit olmasının ardından İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında yaptığı konuşmada "Bir hüznümü ifadeyle sözlerime gireceğim. Bu gece yarısı sahur vaktinde 8 yavrumuzu teröristler şehit ettiler. Şehitlerimize allahtan rağmet diliyorum. Yaralı kardeşlerime şifalar diliyorum. Milletimizin tekrar başı sağolsun diyorum. Biz bu mana dolu Ramazan ayı içerisinde özellikle sabırla devam ettiğimiz bir süreci bu yaşanan olaylarla bu mubarek ayda gölgelenmesini istemezdik. Ne yazık ki terör böyle acımasız dini olmayan bir olay. Bir fenomen..." dedi.

 

"Bunlar sadece bizim sabrımızı taşırmaya çalışıyorlar"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çukurca saldırısına sert tepki gösterdi.

Yılmaz,  ''Peki yaptıkları nedir? Zulümdür, tehdittir, terördür. Ama bunlar misliyle karşılığını bulacaktır. Onlar hayalle uğraşıyorlar. Terörle Türkiye Cumhuriyeti'nden alabilecekleri hiçbir şey yoktur. Türkiye Cumhuriyeti herkesin düşünemediği kadar bölgesinde lider, her bakımdan, hem ekonomik bakımdan, hem askeri bakımından. Peki bunlar ne yapacaklar? Bunlar sadece bizim sabrımızı taşırmaya çalışıyorlar. İstiyorlar ki kendileri hukuk tanımazlar, kural tanımazlar, bizim de kendilerine benzememizi istiyorlar. İşte devletle çete arasındaki fark budur. Biz hukuk ve demokrasi içerisinde bunları alt edeceğiz. Alt ettiğimizi de herkes görecek inşallah'' dedi.

 

"Kimse hayal kurmasın"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saldırı sonrasında yaptığı açıklamada "Kimse bu ülkeyi bölmenin hayalini kurmasın" dedi.

Yıldırım, ''Herkesin şunu iyi bilmesi lazım: Bu büyük millet, bin yıldır bu topraklarda her türlü zorlukta, sıkıntıda bir oldu, beraber oldu, vatanından tek bir parça bile koparılmasına izin vermedi'' dedi.

Yıldırım, Hakkari-Çukurca karayolunun 15. kilometresinde askeri birliğin geçişi sırasında meydana gelen patlamalarda şehit olan askerlere Allah'tan rahmet,yaralı askerlere acil şifalar diledi.

Yıldırım, şöyle devam etti:
''Herkesin şunu iyi bilmesi lazım, bu büyük millet, bin yıldır bu topraklarda her türlü zorlukta, sıkıntıda bir oldu, beraber oldu, vatanından tek bir parça bile koparılmasına izin vermedi, çok büyük zorlukların üstesinden geldi. Hiç kimse bu ülkeyi böleceği, ayrılık tohumları ekeceği hayali kurmasın. Bu aziz millet, birliğiyle, beraberliğiyle bu işin üstesinden gelecektir. Ayyıldızlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir.'' Yıldırım, Türkiye'nin istikrar kazanmasında, bölgede istikrarlı hale gelmesinden rahatsız olanların bulunduğunu söyledi.

 

"Bu tür saldırılar bizim kardeşlik kültürümüzü zedelemeyez"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hakkari-Çukurca karayolunda askerlere yönelik düzenlenen hain saldırıyla ilgili olarak, ''Bu tür saldırılar bizim kardeşlik kültürümüzü zedelemeyeceği gibi, Türkiye'nin gücünü de zaafa uğratamaz. Türkiye, her zaman terörle ve ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik tüm çabalarla mücadele etmeye hem kararlıdır, hem de muktedirdir'' dedi.

 

"Kamuoyunun takdirine bırakıyorum''

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıyı değerlendirirken, ''Bu eylemin ramazan ayında meydana gelmiş olması bu eylemi yapan ve ona destek verenlerin de nasıl insan olduklarını, hatta insan olup olmadıklarını da kamuoyunun takdirine bırakıyorum'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler