İDSO'yu Alpaslan Ertüngealp yönetiyor

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası(İDSO)'nun bugün Caddebostan Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de vereceği konseri şef Alpaslan Ertüngealp yönetecek.

Yayınlanma: 01.03.2013 - 14:31
Abone Ol google-news

Konserin solistleri piyanist Gülru Ensari, fagot sanatçısı Aziz Baziki, obua sanatçısı Sezai Kocabıyık, keman sanatçısı Rüstem Mustafa ve çellist Çağlayan Çetin.


Sanatseverlerin hayranlıkla izlediği şef Ertüngealp bu yıl ikinci kez İDSO’yu yönetecek. İDSO’nun bu haftalık geleneksel konserinde Beethoven “1.Piyano Konçertosu”, Haydn “Senfoni Konçertant” ve Grieg “Peer Gynt Süiti” eserleri seslendirilecek.

Alpaslan Ertüngealp


Bir çok prestijli uluslararası ödûle sahip Alpaslan Ertüngealp, piyanist ve şef olarak aktif sanatsal yaşamını sürdürmekte. 1998′de Macar Televizyonu Uluslararası Şeflik Yarışması’nda üçüncülük ödülü alan sanatçı, bu yarışmadan bir sene sonra Prokofyef Uluslararası Şeflik Yarışması’nda da üçüncülük ödülüne layık görüldü. Alpaslan Ertüngealp, 2002′de Dimitri Mitropoulos Uluslararası Şeflik Yarışması’nda birincilik ödülünü almasıyla, genç ve yetenekli bir şef olarak ününü arttırdı. 2003 senesinde Macar Kültür Bakanlığı tarafından Artisjus Ödülü’ne layık görülen sanatçı, St. Petersburg Filarmoni Orkestrası, Macar Ulusal Filarmoni Orkestrası, Royal Philharmonic Orchestra, Orchestra Sinfonica Nazionale di RAI Torino, Orchestre National Bordeaux-Aquitaine ve Teatro Felice di Genova gibi orkestralar eşliğinde dünyanın dört bir yanında başarılı konserler verdi.

2002 senesinde Artemisia Oda Orkestrası’nı kuran sanatçımız, 2006-2009 yılları arasında Savaria Senfoni Orkestrası’nın müzik direktörlüğünü ve daimi şefliğini yaptı.

İDSO ile de defalarca konser veren Alpaslan Ertüngealp, 2011′nden beri dünyaca ünlü şef Claudio Abbado’nun müzik asistanı ve asistan şefi olarak çalışmalarını Berlin Filarmoni Orkestrası, Lucerne Festival Orkestrası ve Orchestra Mozart gibi dünyanın önde gelen orkestraları ile sürdürmekte.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler