İhraç edilenler iş ve ekmek derdine düştü

Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği’nin düzenlediği ve gerici grupların linç kampanyasına hedef olan Onur Haftası etkinlikleri kapsamında, “KHK sonrası hayatlar” konulu bir söyleşi yapıldı.

Yayınlanma: 07.06.2017 - 19:46
Abone Ol google-news

Eğitim- Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu “Okul müdürümüz vardı. İhraç edildi. Bugün gece 12’den sabah 6’ya kadar bekçilik yaptı. İnşaatlarda, temizlik işlerinde çalışan arkadaşlarımız var. İş arayışına, ekmek arayışına girişen arkadaşlarımız var” dedi. Onur Haftası etkinlikleri gerici grupların baskısı nedeniyle otel sözleşmeyi feshettiği için Eğitim-Sen’in salonunda yapıldı. Etkinlikte konuşan CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Mersin’de her türlü ötekileştirmenin karşısında olacaklarını belirterek “Her geçen gün ayrımcılığı, ötekileştirmeyi daha çok hissediyoruz. Toplumun bir kesimi başka bir kesimine kışkırtılarak adeta düşman haline getiriliyor. Mersin’de Kürdü, Türkü, Arabı, Alevisi, Sünnisi, sağcısı, solcusu, inançlısı, inançsızı, LGBTİ bireyi ve diğer tüm bireyler el ele yaşarız. Bu yüzden her türlü ayrımcılığa en yüksek sesi biz Mersin’den çıkartmalıyız” diye konuştu.

İnşaatta çalışanlar var

KHK’den sonra üyelerinin çektikleri zorluklara değinen Eğitim- Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu “Okul müdürümüz vardı. İhraç edildi. Bugün gece 12’den sabah 6’ya kadar bekçilik yaptı. İnşaatlarda, temizlik işlerinde çalışan arkadaşlarımız var. İş arayışına, ekmek arayışına girişen arkadaşlarımız var. Bize düşen görev de arkadaşlarımıza maddi, manevi destek olarak örgütlü mücadelemizi büyütmek” dedi.

Vicdani olarak etkilendik

Mersin Tabip Odası adına konuşan Dr. Mehmet Antmen de “Hükümetin, toplumsal mücadelenin kırıntısı dahi var olsa, darbe girişimini gerekçe gösterilerek o kırıntının yok edilmesi yoluna başvurduğunu düşünüyorum. Tabii ki KHK ve OHAL’e karşı bireysel, kitlesel yapılmış bütün eylemlerin diğer eylemlerle birlikte ele alındığında en azından kamuoyu oluşturma açısından önemi olduğunu düşünüyorum” dedi. KHK ile işten atılmayan insanlardaki vicdani sıkıntıya işaret eden Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan “Benim gibi KHK’ler ile atılmayan ama atılan çok arkadaşı olan insanlar vicdani olarak çok etkilendi” ifadesini kullandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler