İlhan Selçuk hastanede

Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Tedavisi devam eden Selçuk'un hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı. Ünlü yazara geçmiş olsun mesajları yağıyor.

Yayınlanma: 15.08.2009 - 06:55
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk'un dün gece konuşma bozukluğu ve vücudunun sol yarısında kuvvetsizlik yakınması ile Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nin acil servisine götürüldü.

Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nden yapılan açıklamada, ''Yapılan incelemeler sonucunda İlhan Selçuk'un beyninin sağ tarafında beslenme bozukluğu saptanarak gerekli tedavi düzenlenmiş ve yoğun bakım ünitesinde izlenmeye başlanmıştır.'' denildi.

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız da, Selçuk’un sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Yıldız, “Dün akşam saat 21.30 sıralarında rahatsızlandı. Konuşma problemi nedeniyle eve çağrılan ambulansla hastaneye götürüldü. O sırada kendisini daha önce ameliyat eden doktorlar da hastanedeydi. Bir kan pıhtısı beynine gitmiş. Bilinci açık, konuşabiliyor. Hayati tehlikesi yok, durumu iyiye gidiyor. Sağlık durumu yarın akşama kadar netlik kazanacak.” dedi.

DSP lideri Masum Türker hastanede ziyaret ettiği Selçuk'la ilgili olarak "Rahatsızlandığını öğrenince büyük üzüntü duyduk. Kızkardeşini aradım. Hastaneye bilinci açık gelmiş. Aile eşrafından ve doktorlarından aldığım bilgiye göre, beyinde beslenme bozukluğu var. Şu an durumu iyi, kız kardeşi yanında. Umarım tekrar düzelir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Güsel Tekin de ziyaretinin ardından Cumhuriyet Vakfı İkinci Başkanı ve Eski Turizm ve Tanıtma Bakanlarından Alev Coşkun’la basın mensuplarının karşısına geçti. Gürsel Tekin, “Öncelikle geçmiş olsun diliyorum. Belli bir süre burda kalması gerekiyormuş. Büyük olasılıkla 1-2 gün içerisinde net birşey söylenecek, Ama şu anda herhangi bir şey söz konusu değil” dedi.

Rutkay Aziz ve Tarık Akan da Selçuk’u birlikte ziyarete geldiler. Rutkay Aziz çıkışta yaptığı açıklamada, “İlhan Selçuk savaşmayı bilir, bunu da atlatır” dedi.

Siyasi, yazar ve çok sayıda cumhuriyet okurunun hastane önünde bekleyişi sürerken; yazara geçmiş olsun mesajları da yağdı.

CHP İstanbul İl Başkanı Güsel Tekin, CHP'li Murat Karayalçın, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Hürriyet yazarı Doğan Hızlan Sanatçı Tarık Akan, Rutkay Aziz ve eski CHP'li Ali Özcan'da Selçuk'a geçmiş olsun mesajlarını ileten isimler arasında.

Öte yandan; Erol Manisalı da, kan değerlerinde aşırı düşme meydana gelmesi nedeniyle dün acilen hastaneye kaldırıldı. Doktorları, Manisalı’nın bir süre hastanede kalacağını, kemoterapiye devam edebilmesi için kan değerlerinin düzelmesi gerektiğini söylediler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler