İlk seferi Erdoğan yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hızlı trenin Ankara-Konya seferinin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan Ankara-Konya arasını 1.5 saate indiren hızlı trenin ilk seferinde makinist koltuğuna oturdu.

Yayınlanma: 23.08.2011 - 17:37
Abone Ol google-news

Ankara-Eskişehir hızlı treninden sonra Ankara-Konya arasında da hızlı tren seferleri başladı. Hızlı trenin ilk seferi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştirildi. Erdoğan'ın yanı sıra trende İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, çok sayıda milletvekili ve bürokratın yanı sıra iş dünyası temsilcileri, basın yayın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu da yer aldı.

Ankara ile Konya arasını 1.5 saate indiren Hızlı Tren'in ilk seferinde hızın 250 km'ye kadar ulaştığı görüldü. Başbakan Erdoğan bir ara trenin Markiz bölümüne girerek makinist koltuğuna oturdu. Erdoğan trenle ilgili yetkililerden de bilgi aldı.

Başbakan Erdoğan ile birlikte çok sayıda bakan, milletvekili ve işadamını taşıyan hızlı trende güvenlik önlemlerinin de üst düzeyde olduğu görüldü. Erdoğan gelmeden önce Ankara Garı'nda ve trenin vagonlarında köpeklerle arama yapıldı. Yolculuk sırasında ise tren içinde Erdoğan'ın korumaları vagon geçişlerinde güvenlik önlemi aldılar.

Hızlı trenin yarından itibaren vatandaşların kullanımına açılarak normal seferlerine başlayacağı bildirildi. Ankara-Konya Hızlı Treni'nin ücreti Ramazan Bayramı sonuna kadar 10 TL olacak. Bayram sonrası ücretler ekonomi sınıfı 25 TL, Business sınıfı ise 35 TL olarak hizmet verecek. Ayrıca 250 km hızla hareket eden hızlı trenin daha sonra hızının 300 km'ye çıkarılacağı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler