İlker Başbuğ'dan Atatürk'e mektup

Ergenekon davasında 10 aydır tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, 10 Kasım nedeniyle Atatürk'e Ergenekon ve Balyoz davalarını şikayet etti.

Yayınlanma: 09.11.2012 - 13:19
Abone Ol google-news

Ergenekon davasından 6 Ocak 2012 tarihinden bu yana tutuklu bulunan emekli Orgeneral İlker Başbuğ “Aziz Atam, ebedi başkomutanım” şeklinde hitapla başlayan mektubunu avukatı aracılığıyla basın mensuplarına gönderdi. Başbuğ, Atatürk’e hitaben şunları kaleme aldı: “Seni sevmek ‘milli ibadettir’. Bu ibadet sadece milli bayramlar ve 10 Kasım günleriyle de sınırlandırılamaz. Çünkü, seni doğru ve tam olarak anlayabilme, ihtiyacını duymaktayız! Duyuyoruz!”

Seni anlamak

Başbuğ “Seni anlamak yeterli midir” diye sorarak 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın “Atatürk, ‘seni sevmek milli ibadettir’ demiştim. Şimdi, ‘seni anlatmak milli ibadettir’ diyorum. Ve gücümün erdiğince onu gençlere anlatmaya çalışıyorum” şeklindeki sözlerine göndermede bulundu. Başbuğ “Bu konuda karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalışarak teselli buluyorum” dedi.

Başbuğ “Ebedi Başkomutanım; 82 yıl önce Afyonkarahisar’da subaylara şöyle demiştin” diyerek Atatürk’ün şu sözlerini aktardı: “Subaylar fedakâr sınıfının en önünde bulunmak mecburiyetindedirler. Çünkü düşmanlarımız herkesten evvel onları öldürürler. Onları aşağılar ve hor görürler. Subayların yaşamak için bir çaresi vardır: Şerefini korumak!”

Başbuğ, mektup şöyle tamamladı: “Bugün görüyoruz ki, dünün eli kanlı teröristleri ‘eski terörist’, senin ordularına onur ve şerefiyle hizmet eden komutanlar ise ‘yeni terörist’ diye anılmaktadır. Ancak, müsterih ol. Bizlere yapılan bu haksızlıklar yüce Türk milletinin vicdanını kanatmakta. Eminiz ki, milletimizin sevgisi ile üzerimizde yeni bir güneş doğacaktır. Rahat uyu, ruhun şad olsun.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler