IMF'den Türkiye'ye 19 milyar dolar

Küresel mali krizle nasıl baş edeceğini bilemeyen Türk hükümeti, kendini yine Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) kollarına attı. Kamuoynunda IMF ile anlaşılsın mı, anlaşılmasın mı tartışmaları sürerken IMF, Türkiye'ye vereceği kredi miktarını açıkladı. IMF'nin 19 milyar dolar (15 milyar Avro) olarak belirlediği kredi miktarı Türkiye'yi tatmin etmedi. Pazarlıklar sürüyor.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 13:13
Abone Ol google-news

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye'ye vereceği kredi miktarını açıkladı. Reuters Ajansı'nın haberine göre, 19 milyar dolar (15 milyar Avro) olarak belirlenen kredi miktarı Türkiye'yi tatmin etmedi. Hükümetin küresel mali krizle başa çıkabilmek için IMF'den 20-40 milyar dolar kredi talebinde bulunduğu belirtildi.

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz ay Ankara'nın ön tedbir olarak IMF ile bir stand-by anlaşması imzalamak için görüştüklerini, ancak harcama politikaları konusunda anlaşmaya varamadıklarını belirtti. Pazarlıklar sürüyor.

47 yıllık stand-by döneminde, genellikle krizlerin ardından mecburi olarak stand-by düzenlemesine giden Türkiye, bu süreçte IMF'den 50 milyar doların üstünde kredi sağladı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler