İngiliz polisine eleştiri

İngiltere'de geçen ay yapılan protestoda polisin göstericileri gereğinden fazla köşeye sıkıştırdığı ve bunun protestocularla polis arasındaki güvene zarar verdiği bildirildi.

Yayınlanma: 18.04.2011 - 12:16
Abone Ol google-news

Liberty adlı insan hakları grubuna ait 120 yasal gözlemcinin kaleme aldığı ve bugün açıklanan raporda, hükümetin kamu ve bütçe kesintilerine karşı yapılan gösteriler sırasında üst düzey polis görevlilerinin kalabalığı kontrol altına almakta kullanılan "kettling" yöntemine gereğinden fazla odaklandığı kaydedildi.

Kettling, polisin gruplar halinde çeşitli köşelerde sıkıştırılan göstericilerin ana eyleme katılmalarını engellemelerine ya da toplu halde bulundukları yerden çıkmalarına izin vermemelerine dayanıyor.

Gözlemciler ayrıca, uygulamanın barışçıl göstericiler ile polis arasındaki güvene zarar verdiğini bildirdi.

Raporda "Sendika önderliğinde gerçekleştirilen gösterinin ise büyük ölçüde medeni, barışçıl ve iyi niyetli olduğu ve polis tepkisinin de genel olarak oranlı olduğuna şüphe yok" denildi.

Geçen ay hükümetin kesintilerine karşı düzenlenen Londra'daki protesto sırasında bazı dükkan ve bankalara zarar verilmiş, olaylarda 200'den fazla kişi gözaltına alınmıştı.

Protestonun, 2003'teki Irak savaşı karşıtı eylemden bu yana Londra'daki en büyük gösteri olduğu ve 250 binden fazla kişinin protestoya katıldığı açıklanmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler