İngiltere 'müstehcen'den koruyacak

İngiliz hükümeti, çocukları reklam kampanyaları ve müzik videoları gibi çeşitli iletişim alanlarında kullanılan "müstehcen" görsellerden korumak için harekete geçiyor.

Yayınlanma: 06.06.2011 - 12:51
Abone Ol google-news

Dünya genelinde ailelere destek sağlayan yardım kuruluşu "Mothers Union" tarafından altı ay boyunca yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, İngiltere'de çok sayıda aile mağazaların reklam panolarında, dergilerin kapaklarında ve televizyonların yayınlarında kullandığı çocuklara uygun olmayan görsellerden rahatsızlık duyuyor.

Mothers Union'ın "Çocukların çocuk olmasına izin vermek" isimli araştırmasını, ülkede 2 binden fazla ebeveyn ile yaptığı kaydedildi. İngiltere Başbakanı David Cameron, Mothers Union'ın Başkanı Reg Bailey'nin sunduğu incelemeyi memnuniyetle karşılarken, medyaya ve işletmelere "müstehcen" görselleri reklam kampanyaları ya da yayınlarında kullanmama çağrısı yaptı.

Başbakan Cameron'ın konuya ilişkin neler yapılabileceğini ekim ayında, reklamcılar, yayıncılar, dergi editörleri, müzik endüstrisi yetkilileri ile yapacağı bir toplantıda görüşmesi bekleniyor.

Cameron, çıplak kadın ya da erkek figürlerinin kullanıldığı reklamların, çocukların görebileceği alanlardan kaldırılması ya da sayılarının azaltılmasını istiyor. İngiltere Başbakanı ayrıca, televizyon, internet ve cep telefonlarında ebeveynlerin kontrol edebileceği sistemlerin etkili bir şekilde uygulanması gerektiğini savunuyor.

İngiltere Başbakanı Cameron geçen yıl, 6 yaşındaki kızından ünlü İngiliz şarkıcı Lily Allen'ın şarkılarını, sözlerindeki müstehcen ifadeler nedeniyle dinlememesini istediğini söylemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler