İngiltere’de ırkçı afiş tartışması

İngiltere’de aşırı sağcı “İngiltere Bağımsızlık Partisi”nin AP seçimleri için hazırlattığı göçmen karşıtı afişler tepkiye yol açtı.

Yayınlanma: 23.04.2014 - 12:03
Abone Ol google-news

İngiltere’nin aşırı sağcı partilerinden Bağımsızlık Partisi’nin (UKIP), 22 Mayıs’ta gerçekleşecek Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için hazırlattığı afişler, ülke gündemine bomba gibi düştü. Partinin ülkenin dört bir köşesine dağıttığı billboard afişlerinde, İngiltere’nin gerçekte Avrupa Birliği (AB) tarafından yönetildiği, İngiliz işçi sınıfının AB politikaları ve göçmen akını nedeniyle işsiz kalacağı mesajları yer alıyor. Afiş kampanyasının 1.5 milyon sterlinlik maliyetiyle, partinin tarihinde düzenlediği en pahalı kampanya olduğu vurgulanıyor. Kampanya masraflarını, eski Muhafazakar Parti bağışçılarından işadamı Paul Sykes karşıladı.

‘Gerçeği yansıtıyor’

UKIP lideri Nigel Farage, “ırkçı” olarak değerlendirilen “gerçeğin çarpıcı bir yansıması” olduğunu öne sürdü. Farage, “Bu, Westminster balonunun dışında yaşayan ve hayatını kazanmaya çalışan milyonlarca İngiliz vatandaşının gerçeği” diye konuştu.

Survation şirketi tarafından yapılan son ankete göre İngiltere’de bugün genel seçimler düzenlense UKIP yüzde 32’lik oy oranıyla birinci parti çıkacak.

Türkiye karşıtı

UKIP’in İngiliz siyasetindeki hızlı yükselişi Türkiye’nin AB üyeliğini de tehdit ediyor. Parti yönetimi sık sık Türkiye’nin AB’ye girmesine karşı olduklarını dile getiriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler