İngiltere'yi ayağa kaldıran fotoğraf

İngiltere Savunma Bakanlığı, Afganistan'da görevli ingiliz misyonuna mensup olan ve Nazi selamı veren iki asker hakkında soruşturma başlattı.

Yayınlanma: 27.10.2013 - 15:09
Abone Ol google-news

Tarih boyunca tüm savaşlarda hayatlarını kaybeden askerlerin anıldığı Pazar Anması'nın yakınlaştığı günlerde meydana gelen olay Nazi karşıtlarını ve eski askeri liderleri kızdırdı.

Afganistan'ın Helmand eyaletinde çekildiği sanılan ve sosyal paylaşım sitelerinde hızla yayılan bir fotoğrafta iki askerin Birleşik Krallık bayrağının önünde Nazi selamı verdiği görülüyor. İngiltere Savunma Bakanlığı sözkonusu fotoğrafın orduya ait bir alanda çekinmediğini belirtti ancak durumu “çok ciddiye aldıklarını” açıkladı. Bakanlık fotoğrafların diğer askerler tarafından çekildiğini ise kabul etti. Askerlerin yine üzerine bu kez “Incivta Loyal” yazılı Birleşik Krallık bayrağının önünde çekilmiş bir fotoğraflarının daha bulunduğu kaydedildi. Incivta Loyal, İskoçya'nın Gasgow Rangers takımının ırkçı taraftarlarının kullandığı bir slogan.


Olayın Nazileri durdurmak için hayatlarını verenlerin anılarına saygısızlık olduğunu belirten Anri-Semitizme Karşı Cephe Sözcüsü John Mann, “bu aptallar yeniden eğitilmeli ve Auschwitz kampını ziyarete gönderilerek onlara orada Yahudi masumların neler yaşadıkları öğretilmeli” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler