'İnsan ömrü 120 yıl olacak'

Türkiye’nin ilk fütüristler zirvesinde konuşan Dr. Serdar Savaş, genetik bilimdeki gelişmelere dikkat çekerek “Genetik bilimi sayesinde çok kısa bir süre sonra insan ömrünü 120 yıla çıkarabileceğiz” dedi.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 10:58
Abone Ol google-news

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında yapılan fütüristler zirvesi yoğun ilgi görürken farklı konuşmacılarla da tüm dikkatleri üzerine çekti. Fütüristler zirvesinden sonra gelecek algınız asla eskisi gibi olmayacaksloganıyla gerçekleştirilen zirveye, çok sayıda işadamı, yönetici ve öğrenci katıldı.

M-GEN Gelecek Planlama Merkezi tarafından düzenlenen Fütüristler Zirvesi 2008de konuşan Dr. Serdar Savaş da 21inci yüzyılın en büyük gelişmelerine genetik biliminin damga vurduğunu ifade etti. Savaş, Genetik bilimi sayesinde insanları tehlikeli hastalıklardan korumanın yollarını ortaya koyabiliyoruz. Genetik bilimi sayesinde çok kısa bir süre sonra insan ömrünü 120 yıla çıkarabileceğiz. Gen teknolojilerine dayalı enerji kaynakları on yıl içinde günlük yaşamımıza girecek ve gelecekte de genetik bizi şaşırtmaya devam edecek dedi.

 

Fresco: Sorunların kaynağı teknik

Zirvenin onur konuşmacısı, çağımızın Leonardo da Vincisi Jacque Fresco (92) ise bugün yaşanan sorunların aslında politik ya da ekonomik değil, teknik olduğunu ve sosyal örgütlenme biçimlerinden kaynaklandığını söyledi.

İnsanların dünyayı ve kendisini akıllıca yönetmeyi beceremezse bugünkü durumdan daha kötüye gidileceği uyarısını yapan Fresco, Dünyada aslında kesin sınırlar yok, kaynakları ortak kullanıyoruz. Bu nedenle her ulusun geleceğini iyi planlaması gerekir. Geleceğini planlayan uluslar, planlamayan uluslara göre çok daha ileri seviyede olacakdedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler