İnsanlık tarihi sil baştan
Arkeologların 1890'da bulduğu deniz kabuğundaki şekillerin "ilk yazı" olduğu sonucuna varıldı. Bu da soyut düşünme ve düşünceyi yansıtma becerisinin, 500 bin yıllık bir geçmişi olabileceği anlamına geliyor
Hollandalı arkeolog Eugene Dubois'nın 1890 yılında bulduğu deniz kabuğunu tekrar inceleyen bilim insanları, insanlık tarihinin başlangıcına dair teorilerini temelden sarsacak bir buluşla karşılaştı. Deniz kabuğunun üzerine kazınmış şekillerin, bundan yaklaşık 500 bin yıl önceden kalma olduğu ortaya çıktı.
Şimdiye kadar, insanların atalarının, alet üretmeye ve çizim yapmaya günümüzden 100 bin yıl önce başladığı düşünülüyordu. Bu çizimlerse insanların atalarının soyut düşünmeyi ve düşüncelerini yansıtmayı 400 bin yıl daha geriye götürüyor.
ALET KULLANMIŞ DA OLABİLİRLER
Oxford Üniversitesi arkeoloji Bölümü'nden Nick Barton da "Bu deniz kabuğu insanlığa bakışımızı değiştirecek" açıklamasında bulundu. Bundan 124 yıl önce Endonezya'da bulunan ve günümüzde Hollanda'daki bir müzede sergilenen taşların üzerindeki şekilleri inceleme fikrini ortaya atan Dr. Simon Munro ise "İlk kez Homo Sapienslerin atası kabul edilen Homo Erectus'un soyut düşünce kabiliyetinin kanıtıyla karşılaşıyoruz. Deniz kabuğunun üzerindeki zikzaklar, insan yapımından başka bir şey olamaz" dedi. Son buluştan yola çıkarak, Homo Erectus'ların da modern insana daha yakın olan Homo Sapiens'ler gibi ateş yakmayı ve alet kullanmayı bildiği teorisi üzerinde duruluyor.
En Çok Okunan Haberler
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- Komutanları olumsuz görüş vermedi, görevlerinden oldu
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- Colani’nin arabası
- 148 bin metrekarelik alan daha!
- Milletvekilleri Genel Kurulu terk etti!
- Erdoğan'dan Suriyeliler açıklaması
- 'Bıyık altından gülüyorsunuz'