'İnternet'in Değişimi ve Değiştirdikleri' paneli

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesince internet haftası etkinlikleri kapsamında ''İnternet'in Değişimi ve Değiştirdikleri'' konulu panel düzenlendi.

Yayınlanma: 17.04.2010 - 14:03
Abone Ol google-news

EMO Genel Merkezi Toplantı Salonu'ndaki panel öncesinde EMO Yürütme Kurulu adına konuşan Mehmet Bozkırlıoğlu, internetin hayatı iyi ya da kötü etkilemediğini, tamamen değiştirdiğini söyledi. İnternet olmadan küreselleşmeden bahsedilemeyeceğini anlatan Bozkırlıoğlu, internetin esnek zamanlı çalışmayı ve evden çalışmayı mümkün kılarak, bu alanda da önemli farklılıklar ortaya koyduğunu belirtti.

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ruken Çakıcı da internetin toplumu her alanda etkileyen, neredeyse canlı, karmaşık bir organizma haline geldiğini ifade etti. Bu kadar etkin başka bir aracın olmayışı nedeniyle çağın ''internet çağı'' olarak isimlendirildiğini belirten Çakıcı, internetin muazzam bir bilgi kaynağı olduğunu dile getirdi. Çakıcı, internetin pek çok sektörde işbirliği alanında da önemli rol üstlendiğini, her alanda kullanılmasının kaçınılmaz bir gereklilik olarak ortaya çıktığını ifade ederek, bu durumun, sosyal, etik, hukuki konulardaki yeni tartışmaları da beraberinde getirdiğini anlattı.

Panelde, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Atilla Özgit, internetin Türkiye ve dünyadaki gelişimini anlatırken, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Aylin Aydoğan, internetin medya alanındaki etkileri konusunda bilgi verdi. Avukat Özgür Eralp de konunun ifade özgürlüğü ve hukuki boyutuna ilişkin sunum yaptı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler