Iraklı üst düzey yetkililer Esad ile görüştü

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi Iraklı üst düzey yetkililerin Şam'a giderek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüştüğünü söyledi. Irak Başbakanı ülkesinin ABD'nin Suriye'den askerlerini çekmesinin ardından IŞİD'le mücadelede daha önemli bir rol oynamayı istediğini belirtti.

Yayınlanma: 31.12.2018 - 18:39
Abone Ol google-news

Abdülmehdi yaptığı açıklamada, "Suriye’de olumsuz bir gelişme olursa, bu durum bizi de etkiler. Suriye ile 600 kilometre uzunluğunda sınırımız var ve orada IŞİD mevcut" dedi.

<haber-dikey:1180532,1186376,1180669,1182765>

Abdülmehdi, Şam'a giden heyetin, Irak'ın sadece IŞİD'in ABD güçlerinin Suriye'den çekilmesinin ardından gerçekleştirebileceği saldırıların sonuçlarıyla uğraşmak istemediğini, IŞİD ile mücadelede de insiyatif almak istediğini Esad'a ilettiğini söyledi.

Medyada yer alan haberlere göre Iraklı üst düzey yetkililerle Beşar Esad arasındaki görüşme Cumartesi günü yapıldı.

'EN İYİ SEÇENEK IRAK'

Irak Başbakanı, Irak'la Suriye arasındaki Suriye topraklarında IŞİD'e yönelik hava saldırıları düzenlenebilmesini öngören anlaşmayı genişletmek istediklerini belirtti.

Abdülmehdi, Suriye'de operasyon yürüten grupların olduğunu ve IŞİD ile mücadele için Irak'ın en iyi seçenek olduğunu söyledi. İran'ın desteklediği Iraklı Şii milis güçler halihazırda Suriye'de IŞİD'e karşı savaşıyor.

TRUMP'IN IRAK ZİYARETİ

ABD Başkanı Trump geçtiğimiz hafta Irak'taki ABD askerlerini ziyaret etmişti. Ziyaret 'sürpriz' olarak nitelendirilmişti ancak ziyaretin ardından açıklama yapan Başbakan Adbülmehdi, "Ziyaretten haberdar edilmiştik" demişti.

Trump ziyareti sırasında Irak Başbakanı Abdülmehdi ile bir telefon görüşmesi yapmış ve Irak Başbakanını Washington’a davet emişti. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da 11 Ocak'ta Bağdat'ı ziyaret etmeyi planlıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler