İran, Suriye ve Endonezya Gazze için toplanıyor

İsrail'in Gazze saldırılarını başlattığı günden beri yoğun protestolara sahne olan İran, Suriye ve Endonezya'da, şimdi de siyasiler harekete geçiyor. İran devlet televizyonunun haberine göre, bu üç ülkenin yetkilileri, İsrail saldırılarının durdurulması ve Filistin halkına yardım konularını görüşmek üzere perşembe günü toplanacak.

Yayınlanma: 06.01.2009 - 12:55
Abone Ol google-news

İran devlet televizyonunun haberine göre, İran, Suriye ve Endonezya yetkilileri Gazze Şeridi'nde yaşanan ''insanlık krizini'' görüşmek için perşembe günü Suriye'nin başkenti Şam'da biraraya gelecek.

Habere göre toplantı, Asya Parlamenterler Asamblesi'ni (APA) temsilen eski, yeni ve gelecekteki dönem başkanları arasında yapılacak.

Suriye Meclis Başkanı Mahmud El Abraş'ın ev sahipliğindeki toplantıda, İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin yanı sıra, APA Dönem Başkanlığı'nı İran'dan devralan ve Suriye'ye devredecek olan Endonezya'nın Meclis Başkanı Agung Laksono da hazır bulunacak.

Bu arada, Laricani'nin 14 Ocak Çarşamba günü yapılması beklenen İslam Konferansı Teşkilatı Parlamentolar Birliği toplantısına katılmak üzere Türkiye'ye geleceği bildirildi. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Gazze konusunda İslam Konferansı Teşkilatı Parlamentolar Birliği'ni olağanüstü toplantıya çağırmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler