İran, Tacikistan'a yakıt yardımında bulunacak

İran'ın, Tacikistan'a acil yakıt yardımında bulunacağı bildirildi.

Yayınlanma: 07.04.2012 - 11:35
Abone Ol google-news

İran'ın Duşanbe Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmadinejad'ın Tacikistan'a yakıt konusunda acil yardımda bulunmayı kararlaştırdığı ifade edilirken, ayrıca İran-Tacikistan doğalgaz boru hattının Tacikistan'daki kısmının inşaatını da finanse etmeyi teklif ettiği kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu kararın, zorlu kış koşulları ve Özbekistan'ın, 1 Nisan itibarıyla doğalgazını Çin'e satmaya başlamasının ardından Tacikistan'a yaptığı doğalgaz ihracatını durdurmasının ardından ülkede meydana gelen enerji kıtlığıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın yaptığı açıklamanın ardından alındığı kaydedildi. İran Cumhurbaşkanı Ahmadinejad'ın, ülkedeki ilgili bakanlık ve kurumlara, Tacikistan'a acilen yakıt gönderilmesi konusunda talimat verdiği belirtildi.

Tacikistan hükümeti, bu yıl uzun süren ve çok sert geçen kış mevsiminin başta tarım ve hayvancılık sektörü olmak üzere ülke ekonomisini büyük bir zarara uğrattığını belirterek, uluslararası kamuoyundan yardım talep etmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler