İran'da şiddetli depremler: 180 ölü, bin 350 yaralı

İran'da 6,0 ve 6,2 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Türkiye sınırına yakın bir bölgede meydana gelen depremler doğu illerinden de hissedildi. Fars Haber Ajansı depremlerde 180 kişinin öldüğünü, bin 350'den fazla yaralı olduğunu duyurdu.

Yayınlanma: 11.08.2012 - 14:19
Abone Ol google-news

Fars Haber Ajansı, Doğu Azerbaycan eyaleti merkezli 6,0 ve 6,2 büyüklüğünde iki deprem olduğunu duyurdu. Türkiye sınırına yakın bölgede meydana gelen depremler, Türkiye'nin doğu illerinin yanı sıra Azerbaycan ve Ermenistan'dan da hissedildi.

Sarsıntı sonucu bazı evlerin yıkıldığı ve camların kırıldığı, halkın açık alanlardaki bekleyişinin sürdüğü bildiriliyor. Fars Haber Ajansı, depremlerde şu ana kadar 180 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 350'den kişinin yaralandığını duyurdu.

Başkent Tahran başta olmak üzere çevre kentlerden ilk yardım ekiplerinin gönderildiği bölgede arama kurtarma çalışmalarına aralıksız devam edildiği belirtildi. Depremin merkez üssü olarak belirlenen Verzegan, Eher ve Heris ilçelerine bağlı bazı köylerin tamamen yerle bir olduğu, bazılarının ise yüzde 80 oranında tahrip olduğu ifade edildi.

DEPREMİN ARDINDAN İRAN'DAN İLK FOTOĞRAFLAR

Yerel saatle 16.53'teki ilk depremin ardından şu ana kadar 2,5 ila 4,7 büyüklüklerinde 10'dan fazla artçı sarsıntının kaydedildiği açıklandı. Deprem sonrası açık alanlara çıkan yurttaşlardan şimdilik evlerine dönmemeleri konusunda uyarıldıkları bildirildi.

Depremde ölü ve yaralı sayısının daha da artmasından endişe edildiği kaydedildi.

Fotoğraf: Fars Haber Ajansı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler