İran'dan Türkiye'ye destek

İran'dan Türkiye'ye destek geldi. İran Meclisi Başkanlık Divanı üyesi ve İran-Almanya Meclis Dostluk Grubu Başkanı Hamid Rıza Hacıbabayi, İsrail saldırılarının durdurulması ve Filistinlilere yardımı öngören Türkiye'nin ''Gazze planını'' desteklediğini bildirdi.

Yayınlanma: 13.01.2009 - 13:49
Abone Ol google-news

İran Meclisi Başkanlık Divanı üyesi ve İran-Almanya Meclis Dostluk Grubu Başkanı Hamid Rıza Hacıbabayi, İsrail katliamlarını durdurmaya ve Filistin halkının yaralarını sarmaya yönelik Türkiye'nin çabalarının Müslüman milletler ve ülkelerce desteklendiğini söyledi.

Mısır'ın ateşkes planını, ''ABD siyasetleri doğrultusunda hazırlanmış, siyonist İsrail'in hoşuna giden ve Filistin halkının çıkarlarına karşı'' diye niteleyen Hacıbabayi, ''Türkiye'nin planı, ateşkesin sağlanması, kuşatmanın kaldırılması ve geçiş kapılarının açılmasını içeren iyi bir plandır'' dedi.

''Türkiye, Filistin halkının hak ve hukukuna riayet edilmesi ve olumlu bir bakışla bu planı hazırlamıştır'' diyen Hacıbabayi, ''Türkiye'nin planı uygulanabilir, başarılı, Filistin halkının ve Müslümanların çıkarlarını gözetmeye yöneliktir. Bu plan, Müslüman milletler ve ülkelerin desteğini alacak. Bize göre de sorunun asıl çözümü budur'' ifadesini kullandı.

Hacıbabayi, İsrail'in Gazze Şeridi'ni muhasara etmesi ve saldırıda bulunmasının uluslararası örfe aykırı olduğunu kaydetti.

Hacıbabayi, Mısır'ın Refah geçiş kapısını kapatmasını da ''İslam'a, ahlaka, uluslararası ve komşuluk ilişkilerine aykırı'' olarak değerlendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler