Isa’nın ‘evlilik’ çilesi

Hz. İsa evli miydi? Bitmeyen tartışmada bu kez, bu iddianın yazılı olduğu papirüs testi, eşi olduğuna dair yeni bir kanıt sundu.

Yayınlanma: 31.08.2015 - 05:46
Abone Ol google-news

2012’de bulunan bir papirüs, Hz. İsa’nın evli olduğu tartışmasını yaratmıştı. Independent Gazetesinin haberine göre Harvard Üniversitesi’ndeki bir ilahiyat profesörünün ortaya çıkardığı, M.S. 4’üncü yüzyıla ait papirüs şimdi yine gündeme geldi. Papirüsün üzerinde yapılan yeni testler, Hz. İsa’nın evli olduğu iddialarını güçlendiriyor. Papirüste antik Mısır dilinde “İsa onlara dedi ki eşim” ifadesi yer alıyordu. Metnin diğer bir yerindeyse “O benim havarim olacak” cümlesi geçiyordu.

Papirüs sahte değil

Geçen yıl Almanya’da bir araştırmacı, papirüste kullanılan mürekkebin İsa’dan bin yıl sonra yazılan başka bir metnin mürekkebiyle aynı olduğunu, dolayısıyla papirüsün sahte olduğunu söylemişti. Papirüsün gerçek olabileceğini tekrar gündeme getiren gelişme ise Columbia Üniversitesi’nin araştırması. Üniversite, papirüs parçası üzerinde yaptığı testlerin ardından iki mürekkebin de farklı olduğunu açıkladı. Bu açıklamanın ardından gözlerin çevrildiği Vatikan’dan henüz bir açıklama gelmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler