İşbaşı yapmak istediler boş fabrikayla karşılaştılar

Amasya Alvina Çelik mobilya fabrikasında çalışan 140 işçi, işveren tarafından dolandırıldı. 5 aydır maaş alamayan işçiler, dün boş fabrikayla karşılaştılar. Alvina Çelik Mobilya Fabrikası'nın sahipleri Aydın Koçer, Ahmet Bahçıvan ve Burhan Delice, bir süre önce Samsun'a yeni bir fabrika kurduklarını, Amasya'nın Ziyarat beldesindeki fazla malzemenin bir kısmını oraya taşıyacaklarını belirterek binayı yavaş yavaş boşalttılar.

Yayınlanma: 09.09.2008 - 10:00
Abone Ol google-news

İşbaşı yapmak için dün fabrikaya gidenler, binanın tamamen boşaltılmış olduğunu gördü. İşçiler, fabrikada son kalan hammadde ve makinelerin taşınmasını engellemeye çalıştı. İşverenler ise fabrika önünde toplanan işçilere Başınızın çaresine bakındiyerek olay yerinden kaçtı. Amasya Cumhuriyet Savcılığına giden işçiler 5 aydır maaş almadıklarını, sigortalarının da yatırılıp yatırılmadığını bilmediklerini belirterek, işverenler hakkında suç duyurusunda bulundular.

İşçiler, işverenlerin kendilerine maaş vermek yerine kredi kartı verdiğini ifade ederek Fabrika sahibi bankadan görevli çağırdı, hepimize kredi kartı çıkardı. Beş aydır maaş alamıyoruz. Burada çalışan herkesin kredi kartına borcu var. Ramazandayız, çoluk çocuğumuz bugün okula başladı. Bunu insan insana yapar mı?” dediler.

Haziran ayında geçirdiği iş kazasında sol elinin baş ve işaret parmağını kaybeden Mehmet Kaya, tazminatını alamadığını vurguladı. 24 yaşında sakat kalan Kaya, Hastane masraflarımı karşıladılar, onun dışında hiçbir tazminat almadım. Bugün de işsiz kaldım. İki çocuğuma ve anne babasına bakmak zorundayımdiye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler