İşçiler sokakta

Halkalı’da 3 bin inşaat emekçisi 10 işçinin ölümünü ve kötü çalışma koşullarını protesto etti.

Yayınlanma: 08.09.2014 - 22:16
Abone Ol google-news

Mecidiyeköy’deki eski Ali Sami Yen Stadı’nın bulunduğu alanda Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından yapılan rezidansta meydana gelen asansör kazasında 10 işçinin yaşamını yitirmesi üzerine işçiler, kötü çalışma koşullarını protesto etmek için İstanbul’da sokağa çıktı. Halkalı’da Tema Park inşaat projesinde çalışan yaklaşık 3 bin inşaat işçisi, kötü çalışma koşulları ve 10 işçinin yaşamını yitirmesine karşı TEM otoyolunu trafiğe kapattı. Kazanın olduğu inşaatta çalışan işçiler ise baretleri ile iş bırakarak şantiye önüne indi.

 

Polisin önlemi sürüyor

Eski Ali Samiyen Standı’nın bulunduğu yere yapılan rezidansta 10 işçinin feci şekilde can vermesinin üzerinden 3 gün geçmesine karşı polisin şantiye önündeki yoğun güvenlik önlemi sürüyor. 2 TOMA ve çok sayıda çevik kuvvet polisi tarafından korunan inşaat alanına hiç kimse sokulmazken çeşitli meslek örgütleri ve siyasi partilerde şantiye önünde eylem yaptı. Torunlar inşatta çalışan çok sayıda işçi dün gece yarısı araçlarla apar topar alınarak izne çıkarıldı.

 

Halkalı’da yolu kapattılar

Eski Halkalı çöplüğü üzerinde yükselen Halkalı Temapark Mesa Blokları şantiyesinde inşaat işçileri ateş yakarak TEM’i trafiğe kapattı. 10 işçinin ölümü ve kötü çalışma koşullarını protesto eden işçiler, “Biz bu şartlarda çalışmak zorunda mıyız? Yemeklerimizden böcek ve kurt çıkıyor. Hepimiz sağlık sorunları yaşıyoruz. Enfeksiyon nedeniyle hastanelere gitmek zorunda kalıyoruz. Doğru, dürüst tuvaletimiz bile yok. Maaşlarımızı düzenli alamıyoruz” diye konuştu. İşçilerin eylemi yaklaşık 3 saat sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler