'IŞİD peşmergelere kimyasal silahlarla saldırıldı'

Alman Savunma Bakanlığı’nın bir raporuna göre, peşmergelere kimyasal silahlarla saldırıldı.

Yayınlanma: 13.08.2015 - 12:41
Abone Ol google-news

Bild gazetesinin ulaştığı Savunma Bakanlığı raporunun, bakan Ursula von der Leyen’e verildiği belirtildi. Raporda, olayın Çarşamba günü Almanya saati ile 18:20 civarında, Erbil’in 40 kilometre güney batısındaki Mahmur kentindeki cephede meydana geldiği belirtildi.

O bölgede Alman askerlerinin peşmergeleri IŞİD’e karşı eğittiklerine dikkat çekildi. Olayda, hiçbir Alman askerinin zarar görmediği bilgisinin yer aldığı raporda, kimyasal silahlı saldırıda 60 peşmergenin yaralandığı bildirildi. Bağdat’tan uzman bir ekibinin olay yerine uçakla gelip inceleme yapacağı açıklandı.

Haberde, bir Savunma Bakanlığı sözcüsünün haberi doğruladığı ve “Olayda, Alman askerleri için hiç bir zaman tehlike oluşmadı” dediği de yer aldı.

80 ALMAN ASKERİ BÖLGEDE

Kuzey Irak Kürt Yönetimi bölgesinde, Erbil’de yaklaşık seksen Alman askeri, peşmergeleri IŞİD’e karşı savaş için eğitiyor. Bölgede sık sık sınır çatışmalar ve canlı bomba saldırıları meydana geliyor. Almanya, Erbil’e makinalı tüfek mermileri, çok sayıda el bombası ve tanksavar roketlerinden oluşan yaklaşık 140 ton cephaneyi göndermişti.  Almanya, Kürtler’e Eylül 2014’den beri toplam olarak 1500 tondan fazla silah ve malzeme yardımında bulundu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler