İspanya Kralı Juan Carlos maaşını düşürdü

İspanya Kralı Juan Carlos ve velihat Prens Felipe, ekonomik kriz nedeniyle yapılan kesintilere kendi maaşlarını da ekleyerek, başbakan ve bakanlarla birlikte maaşlarını yüzde 7,1 oranında düşürdü.

Yayınlanma: 17.07.2012 - 13:35
Abone Ol google-news

İspanya'da ekonomik krize karşı hükümetin aldığı önlem paketleri kapsamında, 2012 yılında üst düzey devlet yöneticileri ve bakanların maaşları düşürülürken, Kraliyet ailesi ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Kraliyet Sarayı'ndan bugün verilen bilgide, Kral Juan Carlos ve Prens Felipe'nin de maaşlardaki kesintiye katılacağı belirtilip, yıllık maaşlarda brüt olarak kraldan 21 bin avro, prensten ise 10 bin avro kesinti olacağı kaydedildi.

Kesinti sonrasında, kralın yıllık brüt 271 bin 967 avro, prensin de 135 bin 983 avro maaş alması öngörülüyor. Kraliyet Sarayı sözcüsü Rafael Spottorno, Kraliyet Ailesi'nin diğer üyelerinin harcamalarında da bir kesinti yapılacağını ve tüm memurlarda olduğu gibi Kraliyet Sarayı çalışanlarında da Noel ikramiyesinin kaldırılacağını söyledi.

Kraliyet Sarayı'nın tamamının yıllık bütçesi 8 milyar 264 milyon olurken, bu yıl yaklaşık 100 bin avroluk yeni tasarruf yapılmasının öngörüldüğü ifade edildi. Ekonomik krizden dolayı Kraliyet Sarayı'nın bütçesi 2010'da dondurulurken, 2011'de yüzde 5,2'lik, 2012'de ise yüzde 2'lik kesinti yapılmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler