İsrail basını: Netanyahu üçlü görüşme için gizlice Suudi Arabistan'a gitti

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun gizlice Suudi Arabistan'a uçtuğunu ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile üçlü bir görüşme yapıldığı belirtildi.

Yayınlanma: 23.11.2020 - 10:40
İsrail basını: Netanyahu üçlü görüşme için gizlice Suudi Arabistan'a gitti
Abone Ol google-news

İsrail basını tarafından aktarılan bilgiye göre, Netanyahu'nun gizlice Suudi Arabistan'a gittiği ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile Mike Pompeo arasında üçlü bir görüşme gerçekleştirdikleri belirtildi. Haaretz'den Loa Landau'nun haberine göre, Netanyahu ile birlikte Mossad Başkanı Yossi Cohen de Suudi Arabistan'a gittiği iddia edildi.

Sputnik'in haberine göre, Belaaz gibi uçuş takip sitelerinde tarafından söz konusu ziyaretin görüldüğü aktarıldı.

PUTİN İLE GÖRÜŞMEDE AYNI UÇAK KULLANILDI

Netanyahu'nun Suudi Arabistan ziyaretinde kullandığı iddia edilen uçağın,  Putin'le görüşmelerinde birkaç kez kullanıldığı öne sürüldü. Netanyahu'nun bu uçağı El Al havayolları ile uçmaya zorlanmadan önce BAE ve Bahreyn ile imzalanan normalleşme anlaşmalarında da kullanmayı planladığı iddia edildi. 

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Netanyahu'nun Almanya’dan denizaltı alımında yolsuzluk yaptığı iddiaları üzerine hükümetin soruşturma açtığını açıklamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler