İsrail, uluslararası televizyonların bulunduğu binayı bombaladı

Son dakika gelişmesi... İsrail savaş uçakları Gazze'de içinde Associated Press ve Al Jazeera ofislerinin de bulunduğu binayı vurarak yerle bir etti.

Yayınlanma: 15.05.2021 - 15:32
İsrail, uluslararası televizyonların bulunduğu binayı bombaladı
Abone Ol google-news

İsrail ordusu, Associated Press (AP) ile  Al-Jazeera televizyon kanalının ofislerinin olduğu 12 katlı bir binayı vurarak yerle bir etti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İsrail'in vurma uyarısında bulunduğu binada AP ile Al-Jazeera'nın bürolarının yanı sıra doktor muayenehaneleri, avukatlık büroları ile sivillerin oturduğu çok sayıda dairenin yer aldığı belirtildi.

İsrail ordusunun, Gazze'de içinde Amerikan merkezli haber ajansı AP ile Katar merkezli Al-Jazeera televizyon kanalının ofislerinin olduğu yüksek katlı bir binanın vurulacağı uyarısında bulunduğu bildirilmişti.

                                               

Bir Reuters muhabiri, bina sahibinin yaklaşan İsrail füze saldırısı konusunda önceden uyarıldığını ve binanın boşaltıldığını söyledi.  AP muhabiri ise Reuters'a yaptığı açıklamada binadakilerin güvende olduğunu bildirdi.

IDF SOSYAL MEDYADAN SALDIRIYI SAVUNDU

Saldırının ardından İsrail Silahlı Kuvvetleri’nin (IDF) sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. IDF saldırıyı, "Sivillere önceden uyarı ve tahliye zamanı verdikten sonra, IDF savaş uçakları Hamas askeri istihbarat unusurlarının bulunduğu çok katlı bir binayı vurdu" şeklinde savundu.

AL JAZEERA: GAZETECİLERE YÖNELİK BİR ENGELLEME

Al Jazeera açıklamasında, Gazze'deki bürolarının İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında hedef alınarak yerle bir edilmesini en güçlü ifadelerle kınadı. Açıklamada saldırı, "Gazetecilerin dünyayı bilgilendirme görevlerini yerine getirmelerine yönelik açık bir engelleme" olarak tarif edildi.

“Tüm medya ve insan hakları kurumlarının, bu barbarca saldırıyı kınamak için güçlerini birleştirmeye” çağrıldığı açıklamada, İsrail hükümeti, gazeteciler ile medya kurumlarını kasıtlı olarak hedef almaktan sorumlu tutulmalı" ifadelerine de yer verildi.

Al Jazeera Medya Ağı Genel Müdürü Mostefa Souag ise “Bu iğrenç suçun amacı medyayı susturmak ve Gazze halkının anlatılmamış katliam ve acılarını gizlemektir” dedi.

TELEFON GÖRÜŞMESİ EKRANLARA TAŞINDI

Al Jazeera ayrıca, saldırı öncesi binanın sahibi Cevad Mehdi ile İsrail istihbaratından adı açıklanmayan bir subay arasında yapılan telefon görüşmesini ekranlarına taşıdı.

Görüşmede Mehdi’nin, İsrailli subaydan, binayı vurmadan önce gazetecilere kamera ve diğer gereçlerini almaları için 10 dakika daha zaman tanımasını istediği aktarıldı.

İsrailli subayın ise Mehdi'nin talebini geri çevirerek, "10 dakika falan olmayacak, hiç kimsenin binaya girmesine izin verilmeyecek. Size binayı boşaltmak için bir saat verdik. Bu onlar için, benim için değil. Bu benim değil onların hayatı" ifadelerini kullandığı belirtildi.

AP'nin Başkanı Gary Pruitt ise konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu inanılmaz derecede rahatsız edici bir gelişme. Korkunç bir can kaybından kıl payı kurtulduk. Binanın içinde bir düzine AP muhabiri ve serbest çalışan vardı ve çok şükür onları zamanında tahliye edebildik.

Bugün olanlardan dolayı dünya Gazze'de olup bitenler hakkında artık daha az şey bilecek."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler