'İsrail'in amacı siyonizm önündeki engelleri temizlemek'

Hamas'ın siyasi büro şefi Halid Meşal ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım Şam'da bir araya geldi. Meşal'in bu görüşmede, İsrail'in saldırılarındaki ''temel amacın, bölgedeki siyonist proje önünde engel olan tüm kesimleri temizlemek olduğu''nu söylediği belirtildi.

Yayınlanma: 12.01.2009 - 14:45
Abone Ol google-news

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 3 gün önce Suriye'nin başkenti Şam'daki bürosunda İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile görüşen Hamas'ın siyasi büro şefi Halid Meşal, Gazze'de yaşanan son durumu ve Türkiye halkının desteğine ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Açıklamaya göre, İsrail'in saldırılarındaki ''temel amacın, bölgedeki siyonist proje önünde engel olan tüm kesimleri temizlemek olduğu'' görüşünü dile getiren Meşal, ''siyasi baskı, insani ambargo ve tehditlerle elde edilemeyenlerin şimdi şiddet kullanarak elde edilmeye çalışıldığını'' öne sürdü.

Kendilerinin, işgal altındaki topraklarını savunmak ve bağımsızlık mücadelesi vermekten başka bir amacının olmadığını belirten Meşal, işgalcilere karşı mücadelenin bu meşruiyet zemininde yürütüldüğünü ifade etti.

Açıklamada, insani duruma ilişkin olarak yaşanan katliamın tüm İslam dünyası ile birlikte kendilerini derinden üzdüğünü dile getiren Meşal'in, ''Bu bedeli ödemeye Filistin halkı razı ama halkımızın siyonist saldırılar karşısında ilk cephede verdiği bu mücadelenin desteklenmesi hayati önem taşıyor. Hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Halkımız canıyla, şehitleriyle ve mücadelesiyle bu bedeli öderken, başta Türkiye halkı olmak üzere tüm İslam dünyası da üzerine düşeni yapmalı'' şeklinde konuştuğu belirtildi.

İHH açıklamasına göre, Türkiye'de ilk günden itibaren gösterilen tepkileri yakından takip ettiğini belirten Meşal'in, ''Türkiye halkının bizimle birlikte İsrail'e gösterdiği direnç büyük bir motivasyon sağladı'' değerlendirmesinde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler