İstanbul Belediyesi önünde eylem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Ulaşım AŞ bünyesinde çalışan yaklaşık 200 işçi, özlük hakları ihlal edildiği gerekçesiyle eylem yaptı.

Yayınlanma: 04.01.2010 - 12:33
Abone Ol google-news

Saraçhane'deki Başkanlık Sarayı önünde toplanan işçiler adına açıklama Selami Yazıcı, taşeron işçisi değil belediyenin kadrolu personeli olduklarını, bunun Yargıtay'ın kararıyla da onandığını ifade ederek, buna rağmen haklarından vazgeçerek taşeron şirkete geçmeleri için işçilere baskı yapıldığını söyledi. İşçilerin kişi başına 40-50 bin lira alacağı olduğunu, alacakları ödenmeden işten çıkarılmak istendiklerini öne süren Yazıcı, ''Daha dün Ulaşım AŞ'de makinist, güvenlik görevlisi olarak çalışan bir grup arkadaşımız işten çıkarıldı. Alacaklarımız başta olmak üzere tüm haklarımız verilene ve işten çıkarılanlar geri alınana kadar mücadelemiz sürecek'' dedi.

İşçilere destek olmak üzere basın açıklamasına katılan eski milletvekili Mehmet Bekaroğlu da, neoliberal politikalarla sendikal ve örgütlü sistemin yok edilmek istendiğini savunarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin de işçileri bölüp sendikal örgütlenmeyi parçalamaya çalıştığını kaydetti. Belediyenin işi her sene farklı taşeron firmalara verip işçilerin haklarını elinden almaya çalıştığını öne süren Bekaroğlu, ''Tüm belediye çalışanlarına sesleniyorum. Buradaki 200 arkadaşımızı desteklemezseniz yarın sıra size de gelecek. Çalışanlar birleşmezse işçileri bölme uygulamaları artacak. Ulaşım da itfaiye de yapılan uygulamalar yarın İETT işçilerine de yapılacak'' diye konuştu.

Öte yandan, itfaiye hizmetlerinin başka bir şirkete verilmesine protesto etmek için belediye karşısındaki Şehzadebaşı Parkı'nda kurdukları çadırda eylem yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bimtaş AŞ'de çalışan bir grup itfaiye işçisi de Ulaşım AŞ işçilerine destek vermek amacıyla ellerinde pankartlarla buraya geldi. Gruptakiler bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler