"İstanbul ikinci fethini yaşadı"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'un kurtuluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yayınlanma: 06.10.2011 - 08:35
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un kurtuluş yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. İstanbul'un yalnızca kıtaları bağlamakla kalmadığını, Medeniyetler İttifakı'nın sembol şehri olarak, geçmişte olduğu gibi bugün de farklı kültür ve inançları, farklı medeniyetleri birbiriyle buluşturduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan'ın mesajı şöyle:

"Asırlarca medeniyetimizin kalbi olarak yaşayan İstanbul'un, uzun yıllar maruz kaldığı işgalden 6 Ekim 1923'te bütünüyle kurtulmuş olması, 1453 yılındaki fetih ruhunun, heyecan ve coşkusunun yeniden yaşanmasına vesile olmuştur.

İşgalin sona ermesiyle birlikte şehre giren kahraman ordumuz sevinç gözyaşları ve çiçek yağmurları eşliğinde karşılanmış, İstanbul'un her yanında yeniden aziz milletimizin bayrakları dalgalanmaya başlamıştır.

2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul, hiç şüphe yok ki, geçmişte olduğu gibi, bugün de dünya kültür hayatının, sanatın, bilimin ve sporun en önemli merkezlerinden biridir.

İstanbul, yalnızca kıtaları bağlamakla kalmıyor, Medeniyetler İttifakı'nın sembol şehri olarak, geçmişte olduğu gibi bugün de farklı kültür ve inançları, farklı medeniyetleri de birbiriyle buluşturuyor.

İnanıyorum ki, İstanbul, tarihten gelen birikimiyle, barışın, adaletin ve hoşgörünün yayılmasına hizmet etmeyi sürdürecek, medeni değerlerin ve insanlığın ortak medeniyet mirasının gelecek kuşaklara aktarılmasında büyük rol üstlenecektir.
Bu düşüncelerle, her geçen gün küresel barışa katkıları artan İstanbul'un işgalden kurtuluşunun yıldönümünü kutluyor, bu anlamlı gün dolayısıyla düzenlenen etkinliklere başarılar diliyorum.

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor, tüm İstanbulluları sevgiyle selamlıyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler