İstanbul'da binlerce kişi yolda kaldı

İstanbul'a beklenen kar geldi... Saatteki hızı 60 kilometreyi bulan rüzgar, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yetkililerin önlem almaması nedeniyle kötü hava koşulları kazaları da beraberinde getirdi. E-5 karayolu ve TEM bağlantı yolu Ankara istikametinde tamamen durdu. Metrobüste ulaşım kilitlendi, büyük bir kalabalık oluştu. Gayrettepe metrosundan Zincirlikuyu metrobüsüne ulaşımı sağlayan üst geçitte yığılma meydana geldi.

Yayınlanma: 20.12.2012 - 10:23
Abone Ol google-news

İstanbullular sabah saatlerine karla uyandı. Karlı hava ve şiddetli rüzgar ağaçları yola devirdi. Şiddetli rüzgar nedeniyle Eyüp'te bir gecekonduda çökme yaşandı. Metrobüs, Okmeydanı'nda yoldan çıktı.

Trafik, D-100 Karayolu Beylikdüzü mevkiinde İstanbul istikametinde, Sağmalcılar viyadüğünde meydana gelen kaza nedeniyle de TEM bağlantı yolu Ankara istikametinde tamamen durdu.

TEM Otoyolu'nun özellikle Haramidere, Firüzköy, Mahmutbey bölümünde çift yönlü yoğunluk yaşanıyor. TEM'in İstoç mevkiinde meydana glen trafik kazası nedeniyle tek şerit kapalı durumda. Bu bölümü geçtikten sonra trafik Seyrantepe ve Maslak'ta yoğunlaşıyor. FSM'de ise trafik akıcı durumda. Ancak Anadolu yakasında Kavacık'ta Edirne istikametinde yoğunluk yaşanıyor. TEM Otoyolunun Ümraniye, Çakmak ve Dudullu kesimlerinde de yoğunluk göze çarpıyor.

E-5 Karayolu'nda ise Avcılar mevkiinde çift yönlü yoğunluk var. Yol Cevizlibağ mevkiine kadar akıcı. Ancak Okmeydanı, Mecidiyeköy ve Zİncirlikuyu'da yoğunluk yaşanıyor. FSM'de de trafik oldukça yavaş akıyor. E-5 Altunizade mevkii'nde ise yol Edirne İstikametine yoğun. Ters istikamette ise trafik akıcı durumda.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, gece başlayan karayel yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde (saatte 50-80 kilometre hızla) esen rüzgarın etkisini devam ettireceği tahmin ediliyor.

Akşam saatlerinde etkisini artıracak olan karın yarın aşkama kadar devam etmesi bekleniyor... Bu gece ve yarın, Marmara'nın batısında kuvvetli olmak üzere bazı bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

EĞİTİME KAR ENGELİ


5 evin çatısı uçtu

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, gece çıkan fırtına nedeniyle 11 ağaç devrilirken, 5 evin çatısı uçtu, bazı reklam panoları ve direkleri devrildi.


Trafik kazaları


Şehirde, yağışlı hava ve buzlanma, trafik kazalarına ve araç arızalarına da neden oluyor. İstanbul'da, sabah 06.00'dan saat 10.25'e kadar 10 maddi veya yaralamalı trafik kazası, 7 araç arızası meydana geldi.

 

Metrobüs yoldan çıktı

Hava koşulları sebebiyle; İstanbul'da Okmeydanı mevkiinde bir metrobüs yoldan çıktı. E-5'te orta şeride kadar ilerleyen metrobüs güçlükle durdu.

İstanbul'a mevsimin ilk karı düştü. Kar yağışı, Sarıyer gibi özellikle yüksek yerlerde etkili oluyor. Kötü hava koşulları kazaları da beraberinde getiyor. E-5 karayolu Okmeydanı mevkiinde metrobüs yoldan çıktı.

Avcılar'dan Zincirlikuyu yönüne giden metrobüs Darülaceze durağını geçtikten sonra kontrolden çıktı ve bariyerleri geçip, elektrik direğini devirdi.

Yoldan çıkan metrobüs nedeniyle E-5 karayolu Edirne istikametinde trafik kilitlendi.

Trafik şu sıralarda tek şeritten veriliyor. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kaza nedeniyle bölgede yoğun trafik oluştu. Sarıyer'de ise, 2 belediye otobüsünün yağıştan dolayı kayarak yoldan çıktığı öğrenildi.

 

Yoğunluk devam ediyor

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürürken, kent trafiğinde yoğunluk yaşanıyor. D-100 ve TEM otoyolu ile ana arterlerde kar yağışı ve yolda kalan araçlar nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geliyor.

Köprü girişlerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, özellikle akşam işlerinden çıkan yurttaşlar araçlarıyla trafikte zor anlar yaşıyor. Öte yandan, metrobüs araçlarındaki yoğunluk nedeniyle bazı yurttaşların araçlardan inerek metrobüs yolunda yürümeleri dikkati çekti.

 

Metrobüs seferleri felç oldu

Kar yüzünden birçok semtte ulaşım kilitlenirken metrobüse gitmek isteyen binlerce kişi büyük bir kuyruk oluşturdu. Avrupa - Anadolu hattında yoğunluk olsa da yolun açık olduğu, ancak Anadolu'dan Avrupa'ya gelişte güzergahtaki rampaları aşamayan metrobüslerin aksaklık yaşadığı ve binlerce kişinin kuyrukta beklediği öğrenildi.

Gayrettepe metrosundan Zincirlikuyu metrobüs durağına ulaşımı sağlayan üst geçitte yığılma meydana geldi. Yolların adeta durması nedeniyle birçok yurttaş metroyu tercih edince, orada da yoğunluk yaşanıyor.

 

Beykoz ve Sarıyer'de kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı

İstanbul'da kar yağışı etkisini sürdürürken, Beykoz ve Sarıyer'de kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, kenti bölgesel olarak etkisi altına alan kar yağışının, yer yer tipiye dönüşerek, Beylikdüzü, Sarıyer-Hacıosman, Beykoz ve Zekeriyaköy bölgelerinde etkili olduğu belirtildi. Beykoz ve Sarıyer bölgelerinde kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı, rüzgarın ise saatte 80 kilometreye kadar çıktığı kaydedildi.

Meteoroloji verilerine göre sulu kar beklenen İstanbul'da ani hava değişimiyle birlikte kar yağışının başladığı aktarılan açıklamada, hava tahminlerine göre tüm hazırlıklarını yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, ana arterlerde çalışmalar yaptığı kaydedildi. Emniyet şeritlerinin işgal edilmesinin tuzlama araçlarının ulaşımını engellediği ifade edildi.

 

Deniz ulaşımında aksamalar yaşanıyor

İstanbul'da etkili olan kar yağışı, deniz ulaşımında aksamalara yol açtı. Şehir Hatları'nda, Çengelköy-İstinye Ring hattındaki Kandilli İskelesi'ne sefer yapılamazken, TURYOL'un ada seferleri de gerçekleştirilemiyor.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ'nin bu akşam saat 19.00'daki Pendik-Yalova ve Yalova-Pendik, saat 19.00'daki Yenikapı-Yalova ve Yalova-Yenikapı, saat 20.15'teki Yalova-Pendik ve Pendik-Yalova hızlı feribot seferleri iptal edildi.

Ayrıca, İDO'nun yarın saat 07.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferi ile saat 08.00'deki Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferi iptal oldu.
 

Karlı hava tüm yurdu etkiliyor...

İstanbul’daki olumsuz hava koşulları nedeniyle İDO’nun bazı seferleri iptal edildi. Sis nedeniyle THY'nin Gaziantep seferleri de iptal edildi. Şanlıurfa'da da olumsuz hava şartları ve sisin görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle dünden bu yana bazı uçak seferleri iptal edildi.

Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman'da yurttaşlar kar yağışı sebebiyle zor anlar yaşıyor... 
Sabah saatlerinden itibaren aralıklarla devam eden kar yağışının ardından Bolu Dağı'nda kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

TEM Otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde görev yapan Bolu Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kar yağışının artmasıyla birlikte özellikle TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli viyadüklerinde buzlanma nedeniyle kazaların meydana gelmemesi ve yolun ulaşıma kapanmaması için sürücüleri uyardı.

 

Adıyaman'da heyelan

Heyelan nedeniyle Adıyaman'ın Tut ilçesine ulaşım sağlanamıyor. Tut-Gölbaşı kara yolunun ilçe girişinde meydana gelen heyelan nedeniyle ilçeye ulaşımı sağlayan yol trafiğe kapandı. Karayolları ekipleri, ulaşıma kapanan yolu açmak için çalışma başlattı.

Adıyaman'da 3 gündür aralıklarla devam eden yağış sabah saatlerinden itibaren sağanağa dönüştü. Meteoroloji İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kentte bu sabah saatlerinden itibaren metrekareye 65 kilogram yağış düştü.

Yetkililer, yağışın kent merkezinde yağmur, yüksek kesimlerde ise kar ve karla karışık yağmur şeklinde süreceğini, yarın da etkisini kaybederek devam edeceğini kaydetti. Bu arada Adıyaman Belediyesi, yurttaşları hoparlörlerden su baskını ve sele karşı uyardı.

 

Gaziantep'te sağanak nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı

Gaziantep'te etkili olan sağanak nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na gelen ihbarlar üzerine ekipler, su baskını yaşanan ev ve iş yerlerinde tahliye çalışması başlattı. Yetkililer, gün içinde kent merkezinde 114 ev ve iş yerini su bastığını bildirdi.

Öte yandan 75. Yıl Mahallesi'nde dere yatağına kurulan bir apartmanın zemin katı da su baskınına uğradı. Duvarlarından su sızan apartmanın sakinleri, duruma tepki gösterdi. Bir vatandaşın zemin kattaki evine giren suyu tahliye etmeye çalışırken, bahçeye dolan suyu da kovalarla boşaltmaya çalıştığı görüldü.


Ardahan'da yoğun kar yağışı

Ardahan'da akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi ulaşımda aksamalara neden oldu. Bölgede etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Ardahan-Posof karayolunda iki tır kayarak yolu kapattı. Tırların yolu kapatması nedeniyle Ardahan'dan Posof ilçesine giden Posof Kaymakamı Şivgan, yaklaşık bir saat yolda beklemek zorunda kaldı.

Olay yerine sevk edilen karayolları ekipleri, tırları çekerek yolu ulaşıma açtı.
Ardahan'dan Artvin'e giden Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Latif Tosunoğlu da Ardahan-Şavşat karayolunun 25. kilometresinde aracı kara saplandı. Yoldan geçen yurttaşların yardımıyla aracı kardan çıkarılan Tosunoğlu, Ardahan'a geri dönmek zorunda kaldı.


Fotoğraf: Pınar Keleş

HABERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler