İstanbul'da Ramazan pidesine zam yok

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, Ramazan pidesine zam yapılmayacağını belirterek, geçen yılın fiyatlarının esas alınacağını söyledi.

Yayınlanma: 16.07.2012 - 13:50
Abone Ol google-news

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, İstanbul Fırıncılar Odası olarak Ramazan boyunca üretilecek pideye zam yapmama kararı aldıklarını anlatarak, ''Geçen yılın fiyatını uygulayacağız. 350 gramlık bir pidenin fiyatı 1,5 lira olacak'' dedi.

Her Ramazan olduğu gibi bu yıl da yumurtalı, susamlı gibi pidelerin fiyatlarının serbest olarak belirleneceğine dikkati çeken Özer, ''Kişiye özel yapılan pidelerin fiyatlarında farklılık olabilir. Ama standart pide fiyatları değişmeyecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve belediye ekiplerinin yapacakları denetimlerde, biz de oda olarak elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu. Özer, konuya ilgili detaylı bir açıklama yapacaklarını da sözlerine ekledi.

 

BESAŞ, 500 gramlık pideyi 1 liradan satacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Ekmek ve Besin Sanayi AŞ (BESAŞ), ramazanın birinci gününden itibaren 500 gramlık pideyi 1 liradan satacağını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin üçüncü, Bursa'nın ise en büyük ekmek fabrikası BESAŞ, 500 gramlık pideyi, ramazanın başlangıcı olan 20 Temmuz Cuma gününden itibaren BESAŞ bayileri aracılığıyla 1 liradan satışa sunacak.

Ramazan pidesinin, iftar sofralarının olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BESAŞ'ın sağlıklı ve ekonomik üretim anlayışıyla Bursalıların hizmetinde olduğunu vurguladı.

Ramazan pidelerinin BESAŞ bayilerinden temin edilebileceğini belirten Altepe, ''Geniş üretim yelpazemize ramazan ayı nedeniyle ramazan pidesini de ekledik. Hemşehrilerimiz, hijyenik şartlarda üretilen ekonomik ve sağlıklı ramazan pidelerini ramazan ayı boyunca BESAŞ bayilerinden temin edebilecekler'' dedi.

Bursa Fırıncılar Odası, geçen yıl 1 liradan satılan 330 gramlık pidenin gramajının 300 grama düşürüldüğünü, fiyatının ise aynı kaldığını açıklamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler